Nieuwe vestiging The VR Room in hartje Tilburg is nu geopend

Groter aanbod dan ooit: VR Lasergamen, VR Escape Rooms, VR Arena en nog veel meer virtual reality games zijn hier speelbaar

Amsterdam, dinsdag 2 juni 2020 – The VR Room heeft zijn nieuwste vestiging in Tilburg, die te vinden is in Winkelcentrum Pieter Vreedeplein, geopend. De opening stond eerder op de planning als onderdeel van een pop-up tour, maar deze is in verband met de coronacrisis uitgesteld. In de tussentijd heeft de virtual reality-specialist allesbehalve stilgezeten, want naast deze feestelijke opening én de heropening van vestigingen in Utrecht en Amsterdam, zijn er nieuwe games beschikbaar.

Over de vestiging in Tilburg en de activiteiten
In maart kondigde The VR Room een pop-up tour aan: Een reeks tijdelijke vestigingen die opvolgend worden geopend door heel Nederland. De vestiging in Tilburg is de eerste tijdelijke vestiging die onderdeel uitmaakt van deze tournee. Bezoekers kunnen hier nu een zeer compleet en vooruitstrevend aanbod virtual reality-ervaringen uitproberen, dat The VR Room door de jaren heen met veel passie heeft samengesteld en blijft aanvullen:

  • VR Arena. In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ray gun, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken, terwijl zij door een futuristisch veld met pilaren manoeuvreren.
  • VR Lasergamen. Waar lasergamen normaal gesproken plaatsvindt in ingerichte ruimtes, speelt de VR-variant zich af op een paar vierkante meters en nemen twee spelers het op tegen twee andere spelers. Iedere speler wordt uitgerust met een VR-headset, een robuust wapen en een speciaal vest, waarmee hij daadwerkelijk impact voelt als hij wordt beschoten. Daarnaast kan de speler dekking zoeken achter een fysieke toren om interactie met de ‘echte’ wereld te versterken.
  • VR Escape Room. Het bekende escape room principe, gecombineerd met de kracht van virtual reality. Voor de escape rooms is samengewerkt met Ubisoft, uitgever van onder andere de Assassin’s Creed game. Er zijn dan ook twee virtual reality escape rooms beschikbaar die in het teken staan van deze franchise. Binnenkort volgt er ook een derde die de speler meeneemt naar het weelderige universum van Prince of Persia.
  • All You Can Play & Family VR. Voor families, en voor degene die gewoon van alles wat wilt proberen is er ook een optie om voor een vrije keus aan snelle, korte ervaringen te kiezen. Voor ieder wat wils, van rustig tot actief.

Introductie van de strippenkaart en nieuwe games
Tegelijkertijd introduceert The VR Room de strippenkaart. Met deze strippenkaart is het mogelijk om per sessie één tot vijf keer achter elkaar te spelen, om bijvoorbeeld langere, verhalende games te spelen. Dit kan individueel, maar het is ook mogelijk om de strippenkaart te delen met een ander. De game wordt na een sessie opgeslagen en per persoon bewaard, waardoor terugkeren op een later moment geen probleem is. Hiermee geeft The VR Room spelers die thuis niet de mogelijkheid hebben om grotere virtual reality games in zijn volledigheid te spelen of om een game die in de smaak valt gemakkelijk vaker te spelen.

Met de strippenkaart kan de speler bijvoorbeeld Half Life: Alyx, dé virtual reality game van het moment volledig spelen bij The VR Room. Naast deze titel zijn er andere games te spelen via de strippenkaart, namelijk: Het zenuwslopende Arizona Sunshine: Campaign mode en A Fisherman’s Tale. Voor bezoekers die moedig genoeg zijn heeft The VR Room Five Nights at Freddy’s in huis gehaald.

Dit onvergetelijke uitje zelf ervaren? Boeken kan hier. Meer informatie over The VR Room is te vinden op www.thevrroom.nl