Gelderse startup Volta Energy krijgt kapitaalinjectie van half miljoen euro na pitch in populair tv-programma Dragons’ Den

Jong bedrijf gooit hoge ogen met de ontwikkeling van duurzame mobiele energievoorziening voor de bouwsector en evenementenbranche

Westervoort, Dinsdag 2 juni – In de Dragons’ Den (NPO1) aflevering van zondag 31 mei 2020 heeft de Gelderse startup Volta Energy de jury overtuigd om een investering van maar liefst 500.000 euro te doen. Na de pitch van CEO Roel Bleumer waren alle vijf de juryleden in het programma overtuigd om een investering te doen in het bedrijf, dat werkt aan een duurzame manier van energievoorziening. Hiermee dragen de investeerders bij aan een groenere toekomst, want het bedrijf van Bleumer kan met deze investering zijn visie om klimaatverandering tegen te gaan verder uit te voeren.

Groene mobiele energy
Sinds 2015 is Volta Energy, dat onder andere het Ministerie van Defensie en Gemeente Arnhem al als klant heeft mogen verwelkomen, concreet bezig met het ontwikkelen van een nieuwe, schone manier van mobiele energievoorziening. Om op een specifieke locatie energie op te wekken worden nu nog veelal vervuilende benzine- en dieselaggregaten gebruikt, maar als het aan Volta Energy ligt vindt er zo snel mogelijk een overgang plaats die futureproof is en alle bestaande nadelen overboord gooit.

Bleumer vertelt: ‘De wereld heeft te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Er is weliswaar veel aandacht voor duurzaamheid en er vindt veel onderzoek en (technologische) ontwikkeling plaats, maar de transitie naar een groene en mobiele energievoorziening blijft achter in de huidige conservatieve mobiele energiemarkt. De transitie naar een groen alternatief voor de nu gebruikte dieselaggregaat kan nog veel sneller.’ 

Over de uitzending
In zijn jonge jaren zag Roel Bleumer, eigenaar en oprichter van Volta Energy, dat stroom bij zelfs windmolenparken werd opgewekt door dieselaggregaten. Daardoor was hij vastbesloten om hier verandering in te brengen. Roel is vervolgens samen met zijn broer Luc aan de slag gegaan met het bouwen van een duurzame aggregaat in de schuur van zijn ouders. Zes jaar later staat hij te pitchen op nationale TV voor vijf succesvolle ondernemers.

Hoewel Roel al vaker heeft gepitcht, was deze pitch toch wel even spannend voor de jonge ondernemer: ‘In drie minuten tijd heb ik vier jaar van mijn leven samengevat. Het kan voor het oog van heel Nederland ook gruwelijk misgaan en er stond wat op het spel. Wij kwamen met het idee om 120.000 euro aan investering op te halen, maar in de uitzending wilden alle Dragons uiteindelijk ieder voor een ton investeren in het product, waarmee ieder tien procent bedrijfsaandeel zou krijgen. 

De volgende stap voor Volta Energy
Met de investering in Dragons’ Den gaat Volta Energy niet alleen zijn vloot van duurzame zonaggregaten uitbreiden, maar ook zijn bestaande aggregaten verbeteren en nieuwe modellen ontwikkelen. Een voorproefje op de toekomst werd al gegeven tijdens de uitzending van Dragons’ Den, want Bleumer pitchte zijn meest ambitieuze aggregaat tot nu toe: de 120kVA-uitvoering.

Bleumer: ‘We zijn ontzettend blij met deze investering en het is geweldig dat onze visie voor een duurzame toekomst wordt onderstreept door de jury. In de uitzending hebben we onze plannen gepitcht voor de ontwikkeling van een 120kVA-variant en dankzij de investering van de jury kunnen wij deze aggregaat met een enorme capaciteit daadwerkelijk ontwikkelen. Het is ongelooflijk om te zien dat dit project, dat bij wijze van spreken begon in het schuurtje van mijn ouders tijdens mijn studie, nu op grote schaal kan worden doorontwikkeld.

Ook zal er geïnvesteerd worden in het aantrekken van nieuw personeel en in marketing.

Meer informatie over Volta Energy is te vinden op https://volta-energy.com/