NIEUWE DiRT RALLY 2.0™ TRAILER TOONT OFFICIËLE FIA WORLD RALLYCROSS CHAMPIONSHIP CONTENT

Amsterdam, 17 januari 2019 – Codemasters heeft vandaag de nieuwste trailer voor DiRT Rally 2.0™ uitgebracht. In de nieuwe video ‘World RX In Motion’ wordt het tempo, de intensiteit en de spanning van het FIA Word Rallycross Championship getoond. De nieuwe trailer is beschikbaar op: www.youtube.com/DiRTgame.

Naast alle traditionele rally content in de carrière en historische rally modes, bevat DiRT Rally 2.0 ook acht tracks van de 2018 FIA World Rallycross Championship – inclusief de nieuwste locaties van de series: Mettet, Silverstone en Circuit de Barcelona-Catalunya. Vier verschillende klassen van rallycross-auto’s zijn bij de lancering van DiRT Rally 2.0 beschikbaar: de officiële FIA World Rallycross Championship Supercars, RX2, RX Super 1600s en RX Crosskarts. Nieuwe Supercars in de DiRT Rally-franchise bestaan uit de Prodrive-built Renault Megane RS RX van het GCKompetition World Rallycross-team, de Audi S1 EKS RX quattro en de PSRX Volkswagen Polo R Supercar van 2018 FIA World Rallycross-kampioen Johan Kristofferson.

Paul Bellamy, Senior Vice President van IMG Motorsports, de promoters van de FIA World Rallycross Championship, zei:
“De samenwerking met Codemasters en onze betrokkenheid bij hun enorme gamingcommunity geeft ons de kans om de volgende generatie World RX-coureurs te inspireren.”
“Met de release van DiRT Rally 2.0™, die acht FIA World Rallycross-tracks bevat, zijn we in staat om spelers – meer dan ooit tevoren – rallycross-content van wereldklasse te bieden.”
“Door de innovaties die Codemasters in deze game heeft doorgevoerd door middel van verbeterde visuele effecten, de introductie van weersomstandigheden en de Joker Lap, staan fans echt stevig in het hart van de actie.”

Jonathan Bunney, SVP of Publishing bij Codemasters zei:
“Door zo nauw samen te werken met IMG en World Rallycross hebben we onze meest accurate World Rallycross-ervaring kunnen creëren. Het werken met officiële referentiegegevens van circuits, geweldige relaties met raceteams en toegang tot de ongelooflijk getalenteerde coureurs geeft ons een geweldig inzicht in deze zeer opwindende en toegankelijke sport. We zijn ontzettend blij dat we acht van de World Rallycross-circuits in de game hebben, en dankzij de post launch service zullen er nog meer bijkomen.”

Verdere World Rallycross-circuits en -voertuigen zullen na de lancering via de seizoensgebonden content van DiRT Rally 2.0 worden uitgebracht, inclusief de introductie van de Groep B Rallycross-klasse.

Rallycross maakt ook onderdeel uit van het DiRT Rally 2.0 multiplayer-aanbod, waardoor spelers de mogelijkheid hebben om tegen elkaar te racen in acht-speler online sessies. Er is ook een nieuwe Rallycross Championship-modus aan de game toegevoegd, zodat spelers ervoor kunnen kiezen om zich meer te richten op races met meerdere auto’s. Spelers zijn ook in staat om in de auto van hun favoriete coureur te springen en volledige heats, halve finales en finales van officiële FIA World Rallycross-evenementen te spelen.

DiRT Rally 2.0™, inclusief officiële gelicenseerde content van het FIA World Rallycross Championship gepresenteerd door Monster Energy, komt op 26 februari 2019 uit voor de PlayStation®4, de Xbox One-familie (inclusief de Xbox One X) en Windows PC (DVD en Steam). De retailversies van de DiRT Rally 2.0 Day One Edition bevatten de verbluffende Porsche 911 RGT Rally Spec samen met vroege toegang tot de Fiat 131 Abarth Rally en Alpine Renault A110 1600 S. Spelers die de Deluxe Edition vooraf bestellen hebben vanaf 22 februari 2019 al toegang tot de game en ontvangen ook de eerste twee seizoenen van post-release content zodra deze beschikbaar zijn.

Er is nog meer nieuws onderweg over DiRT Rally 2.0. Tot die tijd kun je al het nieuws volgen op de Facebook-pagina en Twitter-pagina van de studio.