New Balance kondigt 1300JP aan

Deze exclusieve sneaker is slechts één keer per vijf jaar verkrijgbaar

Leusden, 3 februari 2020 – Het in Boston gevestigde New Balance brengt de zesde iteratie van de 1300JP uit, een legendarische klassieker die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1985 en slechts om de vijf jaar beschikbaar is. Dankzij superieur vakmanschap, waaronder een Vibram®-zool en een gegoten tussenzool, is deze schoen het wachten waard. De 1300JP is geproduceerd in Skowhegan, Maine en zet de fijn bewerkte silhouetten van het New Balance-erfgoed voort. De schoen is beperkt én exclusief verkrijgbaar bij Patta vanaf 22 februari en heeft een adviesprijs van 270 euro.

De M1300 werd in 1985 uitgebracht als een technische loopschoen en werd door lopers geprezen voor zijn superieure demping, unieke grijze kleur en authentiek silhouet. De M1300 bevatte ENCAP-technologie om deze superieure demping en stabiliteit te garanderen. Sommige fans omschreven deze demping als “de schoenversie van een luxe auto”. Sindsdien is het model uitgegroeid tot een van de silhouetten die het New Balance merk vertegenwoordigt en de katalysator was voor de premium serie van 1000s.

De M1300 was ook een van de eerste loopschoenen van meer dan 100 euro en het werd al snel ‘dé’ premium loopschoen. Dankzij de combinatie van hoge kwaliteit nubuckleer en mesh, begon de modeconsument in Japan de M1300 te dragen als aanvulling op hun alledaagse look. Het Japanse modepubliek werd ook aangetrokken door het ‘Made in USA’-erfgoed en het productieverhaal van bekwame vakmensen in New England, waar het merk werd geboren. Dankzij dit verhaal blijft het New Balance-merk geliefd onder de Japanse consument

Sinds 1985 heeft New Balance de oorspronkelijke M1300 om de vijf jaar opnieuw uitgegeven. Net als het heruitgegeven model in 2015, maakt de 2020-versie gebruik van dezelfde Vibram®-buitenzool als het originele model. Daarnaast zijn de kleurencombinatie en de details van het stikselwerk zoals ze verschijnen op de originele M1300. In 2020 wordt de heruitgave licht geüpdatet met leer van Horween® voor het nubuck bovenwerk – wat wordt aangeduid met de toevoeging van de Horween®-hangtag.

De New Balance 1300JP is gemaakt in de fabriek van New Balance in Skowhegan, Maine en is een limited edition MADE US-stijl. Elke stijl is gemaakt door Amerikaanse vakmensen en maakt gebruik van eigen binnenlandse materialen. Het biedt een duidelijk, eersteklas silhouet en eert de geschiedenis van de binnenlandse productie van New Balance.