Nederlandse oorlogsschepen vanaf 15 juli beschikbaar in World of Warships

Nieuwe update voegt Nederlandse kruisers, Rotterdamse haven en meer toe aan Early Access

Bekijk hier de video-update

13 juli 2021, Nicosia, Cyprus – Ontwikkelaar en uitgever Wargaming laat weten dat World of Warships, de alom populaire free-to-play maritieme actiegame, vanaf 15 juli Nederlandse oorlogsschepen in Early Access toevoegt. De Nederlandse content wordt toegevoegd in update 0.10.6. Deze update ziet ook twee seizoenen van Brawls en meer visuele en technische verbeteringen. Tot slot wordt ook de historische Rotterdamse haven toegevoegd, die op authentieke wijze het uiterlijk van de beroemde havenstad uit de jaren ‘50 nabootst.

De belangrijkste toevoeging in update 0.10.6 is de toevoeging van Nederlandse Tier IV-IX kruisers in Early Access. Deze machtige schepen hebben een sterke vuurkracht, ijzersterke bepantsering en grote wendbaarheid, maar een kort vuurbereik.

Ze worden vanaf Tier VI uitgerust met een nieuwe type bewapening: Airstrike. Deze is gebaseerd op voorbeelden uit de echte wereld van het principe van bombarderen op lage hoogte. Spelers kunnen met Airstrike vliegtuigen oproepen en deze een opgegeven gebied laten bombarderen met HE-bommen. HE-bommen zijn explosieven uitgerust met parachutes om de afdaling te vertragen en te voorkomen dat vliegtuigen door de scherven worden geraakt. De AI-gecontroleerde vliegtuigen hebben een maximale afstand van 10-13 kilometer en zijn niet in staat om vijanden te spotten. Het is echter zeer effectief tegen weinig beweeglijke doelen, zoals slagschepen en grote kruisers. Deze mogelijkheid geeft spelers een nieuwe manier om vijandelijke schepen aan te vallen die zich verschuilen achter de dekking van eilanden.

Om gratis toegang te krijgen tot de nieuwe Nederlandse schepen moeten spelers missies voltooien en een nieuwe tijdelijke grondstof verdienen: Dutch Tokens. Deze middelen zijn beschikbaar in gratis dagelijkse bundels, willekeurige bundels voor doubloons en in bundels voor community tokens. Naast de schepen zijn ook de Kinderdijk Windwill-patch, een herdenkingsvlag en thematische camouflages te verkrijgen.

Update 0.10.6 bevat ook twee seizoenen Brawls. Alle spelers kunnen hierin deelnemen aan 3-versus-3 gevechten op Tier VI- en Tier VII-schepen. Ook zijn er een aantal visuele en andere verbeteringen gemaakt, waaronder een vernieuwde AI die resulteert in realistischer gedrag van bots. Daarnaast is er een Hall of Fame-tab toegevoegd aan Clan Battles. Hierin worden de winnaars van voorgaande seizoenen getoond.

Alle details vind je op de offciele website van World of Warships.