Nederlands eerste volledig adaptieve gameroom voor kinderen met een handicap nu officieel geopend

  • Bio Vakantieoord wil gaming toegankelijk maken voor alle kinderen
  • De gameroom vanaf nu permanent beschikbaar voor alle bezoekers van het vakantiepark
  • Gaming-YouTuber en ambassadeur Joost Bouhof opende de gameroom met een gamemiddag voor kinderen

Arnhem, dinsdag 15 maart 2022 – Het Bio Vakantieoord en bekende gaming-YouTuber Joost Bouhof hebben zondag de allereerste volledig adaptieve gameroom van Nederland voor kinderen met een (meervoudige) handicap geopend. De gloednieuwe gameroom bevindt zich op het vakantiepark van het Bio Vakantieoord en werd tijdens een speciale gamemiddag geopend in de aanwezigheid van tien kinderen. Het doel van de gameroom is om gamen zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle kinderen en is vanaf nu permanent beschikbaar voor alle bezoekers van het vakantiepark.

Een unieke belevenis
Tijdens de opening konden de aanwezige kinderen voor het eerst gebruikmaken van alles dat de volledig aangepaste ruimte te bieden heeft. Per kind werden de speciale adaptieve controllers op maat afgesteld, zodat iedereen een optimale game-ervaring zou hebben. Het was een unieke belevenis voor de kinderen, omdat zij met standaardcontrollers vaak niet goed overweg kunnen en daarom veel games niet kunnen spelen. De ouders kregen voorlichting over verantwoord en aangepast gamen. De dag werd afgesloten met een real-life potje Mario Kart, zodat er voldoende afwisseling was in online en offline activiteiten.

Een innovatieve toevoeging aan het vakantiepark
Gamen is razend populair onder jongeren, maar niet altijd even toegankelijk voor zij die een handicap hebben. Middels de permanente gameroom hoopt het Bio Vakantieoord deze kinderen te helpen mee te draaien in de gamewereld, maar ook in de echte wereld. Frans Wientjes, Directeur van Stichting Bio is ontzettend verheugd met de komst van deze innovatieve toevoeging aan het vakantiepark: “Het is voor ons belangrijk dat ook kinderen met een (meervoudige) handicap een normaal leven kunnen leiden. Deze gameroom past perfect bij die visie. Het kunnen meespelen met niet-gehandicapte vrienden biedt niet alleen veel mogelijkheden op sociaal vlak, maar geeft deze kinderen ook de kans om iets te ervaren wat voor anderen vanzelfsprekend is. Om dit permanent te kunnen realiseren hebben we bijdragen ontvangen van Microsoft, Logitech G, Samsung, Coolermaster, Monday Night Racing Club, ZIVA Events, Klimmendaal Revalidatiespecialisten, Vertigo 6 en natuurlijk de vrijwilligers van het Bio Vakantieoord”.

Ambassadeur Joost Bouhof
Joost Bouhof, bekend van zijn populaire YouTube-kanaal JoostSpeeltSpellen, gaat kinderen coachen zodat zij nog beter leren spelen. Dat deed hij afgelopen zondag ook en hij is ontzettend trots als hij terugdenkt aan de gamemiddag: “Je ziet de kinderen helemaal glunderen als ze erachter komen dat ze net zo goed kunnen spelen als hun broertje of zusje die geen handicap heeft!”. Joost wordt gesteund door Ties Klok van het Tech Advies Team binnen Klimmendaal. Ties is specialist op het gebied van aangepast gamen: “Gamen is tegenwoordig een steeds groter wordend onderdeel van vrijetijdsbesteding en zorgt ook voor een inclusievere (online) samenleving. Het is mooi om te zien dat technologische ontwikkelingen ervoor zorgen dat een lichamelijke handicap niet langer de beperkende factor is op game-gebied”.

Foto’s Pim Geerts