Mindscape distribueert laatste seizoen Telltale’s The Walking Dead

The Walking Dead: The Final Season verschijnt op 29 maart 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch

Amstelveen, 23 Januari 2018 – Uitgever Mindscape gaat de fysieke versie van Telltale’s The Walking Dead: The Final Season distribueren in de Benelux. Mindscape zal de game uitbrengen op 29 maart 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Het volledige seizoen telt vier episodes en deze worden in Benelux gebundeld uitgebracht door de uitgever uit Amstelveen. Johan Kreek, Product Manager bij Mindscape, is zeer verheugd met de aankondiging: ‘De The Walking Dead-games van Telltale zijn inmiddels een begrip onder gamers en we vinden het fantastisch dat we dit volledige, laatste seizoen van de geliefde serie naar de fans kunnen brengen. Jarenlang hebben zij het aangrijpende verhaal van Clementine op de voet gevolgd en eind maart wordt dit verhaal op indrukwekkende wijze afgesloten.

De laatste twee episodes van The Walking Dead: The Final Season zijn ontwikkeld door Skybound Games. Deze studio, onderdeel van Skybound Entertainment en de oorspronkelijke makers van de The Walking Dead comics, heeft de ontwikkeling van Telltale’s The Walking Dead overgenomen na het sluiten van de Telltale Games studio, eind 2018. Om de twee resterende episodes af te ronden hebben de ontwikkelaars die aan Telltale’s The Walking Dead hebben gewerkt (nu bekend als het #stillnotbitten team) de handen ineen geslagen met Skybound Games. ‘Zij zijn met ons in zee gegaan om dit project geweldige project waardig af te ronden. Ze hebben uitstekend werk verricht en we kunnen niet wachten om de fans te bieden wat zij verdienen: een meeslepend slotstuk binnen dit langlopende avontuur’, zegt Skybound Games CEO Ian Howe

Over The Walking Dead
Het wereldwijd geliefde The Walking Dead is oorspronkelijk bekend geworden als comicbookserie (de eerste editie verscheen in 2003, geschreven door Robert Kirkman) en deze loopt tot op de dag van vandaag succesvol door. Vanuit deze sterke basis hebben verschillende, gerelateerde entertainmentproducten hun intrede gedaan, zoals een populaire, impactvolle televisieserie (de eerste aflevering van seizoen 5 wist in 2010 al ruim 17 miljoen kijkers naar zich toe te trekken in Amerika), een zenuwslopende spin-off met de titel Fear The Walking Dead, webisode series, novelles en videogames die in alle delen van de wereld geliefd zijn. Ook staan er verschillende films op de planning die plaatsvinden in het spannende universum van The Walking Dead, dat op social media wordt gevolgd door miljoenen mensen.