MAAK KENNIS MET EXTREME MONSTER-VARIATIES IN MONSTER HUNTER WORLD: ICEBORNE

Nieuwe Monster Hunter World: Iceborne trailer laat Monster subspecies, nieuwe Gathering hub en meer zien!

Capcom heeft vandaag een nieuwe trailer en developer update video uitgebracht vol met nieuwe details over Monster Hunter World: Iceborne, de langverwachte gigantische uitbreiding voor de best verkochte Capcom-titel Monster Hunter World: Iceborne. De nieuwste beelden laten een overzicht zien van de nieuw bevestigde ‘subspecies’ variaties van monsters, een blik op de nieuwe Gathering Hub in het Seliana-hoofdkwartier samen met andere gameplay-verbeteringen en toevoegingen.
Subspecies monsters komen naar Iceborne. versies van de monsters die de moeilijkheidsgraad flink opschroeven en alleen met meesterlijke hunting-skills verslagen kunnen worden. De nieuwste trailer geeft een blik op slechts twee van de woeste varianten: de brute Wyvern Fulgur Anjanath gebruikt elektriciteit in plaats van vuur en de Wyvern Ebony Odogaron is wreder dan ooit met een bredere attack range en Dragon Elemental. Naast deze angstaanjagende subspecies gebruikt de vurige Glavenus een zwaard-achtige staart om met de kenmerkende zwaai-aanval Hunters te verslaan. De unieke brul van Glavenus was al te horen in de vorige Story Trailer.

Als deel van de gezellige nieuwe Seliana thuisbasis in Hoarfrost Reach biedt de gestroomlijnde Gathering Hub (gebouwd rondom een warmwaterbron) een warm welkom voor Hunting Parties met meer gecentraliseerde faciliteiten en features. Hunters en Palico’s hebben gemakkelijk  toegang tot alle pre-Hunt benodigdheden in de buurt waaronder de Smithy om Gear te craften, Resource Center om Bounties in de gaten te houden of Botanical Research om items te oogsten. ‘My Room’ is ook toegankelijk en heeft nieuwe personalisatie-opties zoals meubels, decor en kleuren. Spaces van andere spelers te bezoeken wordt in een update na launch mogelijk gemaakt.

Andere gameplay-opties bieden meer flexibiliteit voor Multiplayer Hunting Parties. Voor het eerst in de serie zal een opschalende moeilijkheidsgraad zich aanpassen voor een team met twee spelers bijvoorbeeld als iemand vertrekt, of als een duo er samen het hun Palico op uit trekt. De harige makkers krijgen ook geüpgradede gadgets en nieuwe opties zoals de Shieldspire Stooge, een bewegende afleiding die de aandacht van Monsters weghaalt bij de speler, de Meowcano, een grote pot die vuurballen richting vijanden schiet en een verbeterde Vigorwasp die spelers weer tot leven kan brengen als ze verslagen zijn. Nieuwe Squad Cards met informatie over het team kunnen naar andere spelers als uitnodiging gestuurd worden, vergelijkbaar met Guild Cards die individueel voor Hunters geruild kunnen worden. Sub-leaders zijn toegevoegd aan Squad Teams en kunnen taken delen voor het rekruteren en accepteren van Team Requests.

De Developer Update Video kan bekeken worden op het Monster Hunter YouTube-kanaal via https://www.youtube.com/user/monsterhunter.
Happy hunting!