Logitech onthult de Rally Bar Huddle videobar voor gelijkwaardige meetings in kleine ruimtes

Alles-in-één videobar vol slimme features, ontworpen om gelijkwaardige en inclusieve meetings op te zetten vanuit kleine ruimtes

LAUSANNE, Zwitserland & NEWARK, Californië, 24 mei 2023 – Logitech International (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) breidt zijn assortiment met conference camera’s voor videovergaderingen uit met de Rally Bar Huddle: een premium, alles-in-één videobar die specifiek is ontworpen voor kleine ruimtes. Eerder bracht Logitech al videobars uit voor middelgrote en grote ruimtes, maar nu is er ook een optie beschikbaar voor organisaties die kleine ruimtes inzetten om te vergaderen in kleine groepen, te brainstormen, te evalueren en meer. De Rally Bar Huddle is eenvoudig te installeren, makkelijk te beheren en naadloos te integreren met Tap IP door middel van CollabOS. 

Bedrijven zijn zich er steeds bewuster van dat zij hun kantoorruimtes opnieuw moeten inrichten om samenwerking tussen werknemers die hybride werken gestroomlijnd te laten verlopen. Volgens onderzoeksbureau Futuresource heeft 68% van de bedrijven plannen klaarliggen om te investeren in audio- en video voor kleine meetingruimtes en (huddle spaces). 

“De vraag naar huddle rooms met video ontwikkelt zich sneller dan bedrijven deze ruimtes kunnen voorbereiden op video collaboration”, vertelt Scott Wharton, general manager bij Logitech B2B. “We hebben Rally Bar Huddle ontworpen met optimale AI-functionaliteiten voor gelijkwaardige videomeetings en een toegankelijk prijspunt.”

Rally Bar Huddle is ontworpen voor ruimtes waar maximaal zes personen samenkomen. Iedere deelnemer komt gegarandeerd duidelijk in beeld en wordt goed gehoord door collega’s die op afstand werken. Zij worden bovendien sterk in het gesprek betrokken dankzij de toevoeging van ingebouwde AI-intelligentie en 4K-beeldkwaliteit. Het opnieuw ontworpen audiosysteem maakt de Rally Bar twee keer zo luid als de Logitech MeetUp. Geluid wordt via een geavanceerd systeem met zes beamforming microfoons en door AI-ondersteunde geluidsonderdrukking opgevangen om de meeting voor deelnemers op afstand zo te laten klinken alsof ze daadwerkelijk in de vergaderruimte zijn. 

Rally Buddle Huddle wordt steeds slimmer
Logitech is continu bezig met het verbeteren van zijn software en dat betekent ook dat de Rally Bar Huddle steeds slimmer wordt. Door regelmatig updates te pushen worden er geavanceerde features toegevoegd, zoals RightSight 2. Met RightSight 2 hebben teams toegang tot verschillende AI-functies, waaronder Speaker View. Speaker View zorgt ervoor dat de actieve spreker wordt gedetecteerd en duidelijk wordt getoond, terwijl tegelijkertijd de hele ruimte in beeld blijft. Daarnaast is er Grid View: met Grid View wordt iedere deelnemer op een gelijkwaardige manier vertegenwoordigd tijdens vergaderingen. Deze feature detecteert gezichten, zoomt in op ieder individu en geeft hun allen een eigen kader. Verwacht daarnaast integraties met Zoom Rooms Smart Gallery, Microsoft IntelliFrame en andere platformen.

Zet ‘m in op jouw manier
Rally Bar Huddle kan op drie verschillende manieren worden ingezet: in combinatie met een Windows- of Chrome computer, in Bring Your Own Device (BYOD)-modus of met de beschikbare platformen in appliance-mode. Hierbij is geen externe computer vereist. Rally Bar Huddle werkt daarnaast samen met toonaangevende videoconferencingplatformen als Microsoft Teams, Zoom en Google Meet.

De beste vriend van IT-teams
Vanaf het moment dat IT-teams de Rally Bar Huddle uit de doos halen, is het systeem – bij wijze van spreken – al operationeel. Installeren kost namelijk slechts enkele minuten en daarna kunnen IT-teams de status van de ruimte monitoren, updates implementeren en instellingen aanpassen via het cloud based Logitech Sync-platform. Dankzij Sync Insights kunnen teams evalueren hoe vergaderruimtes in de loop van de tijd worden gebruikt.

Organisaties kunnen de Rally Bar Huddle aanpassen aan specifieke omgevingen of naar eigen smaak inrichten, bijvoorbeeld met behulp van een off-white stoffen hoes als alternatief voor de standaard graphite kleur. Of een easy clean cover die gemakkelijk schoon te maken is, voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het onderwijs.

Prijs en beschikbaarheid
Rally Bar Huddle is vanaf juli 2023 verkrijgbaar via geselecteerde retailers en logitech.com, tegen een adviesprijs van €1999.-. RightSight 2 wordt in de herfst van 2023 verwacht.