Logitech maakt video-ervaringen professioneler met budgetvriendelijke Brio 300 en Brio 305-webcams

Nieuwe webcams voor consumenten en de zakelijke markt zijn vriendelijk voor de portemonnee en verbeteren videomeetings aanzienlijk

LAUSANNE, Zwitserland & NEWARK, Californië – 18 januari 2023 – Vandaag heeft Logitech (SIX:LOGN) (NASDAQ: LOGI) de Brio 300 Series onthuld: compacte, plug-and-play-webcams met Full-HD 1080p-resolutie, automatische lichtcorrectie en een microfoon die omgevingsgeluid onderdrukt. De webcams gaan voor een vriendelijke prijs over de (digitale) toonbank en zijn ontworpen om op eenvoudige wijze natuurlijke, productieve videomeetings op te zetten, waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt.

“We hebben enquêtes afgenomen bij meer dan 3.000 werknemers die op afstand werken* en zijn tot de conclusie gekomen dat deze meeste van hen die geen webcams gebruiken moeite hebben met slechte belichting, oncharmante camerahoeken en ondermaatse geluidskwaliteit. De Brio 300 Series is een toegankelijke productlijn die hen op al deze vlakken aanzienlijk vooruit helpt en de kwaliteit van hun videomeetings sterk verbetert”, vertelt Scott Wharton, general manager van Logitech B2B. “De Brio 305 is hét model voor bedrijven die hun werknemers willen voorzien van webcams die eenvoudig in het gebruik zijn, betaalbaar zijn en gecertificeerd zijn voor vrijwel alle videoconferencingplatformen.”

De Brio 300 Series bestaat uit de Brio 300 en de Brio 305. Beide zijn Full-HD 1080p-webcams met hoog, dynamisch contrast, automatische lichtcorrectie en een enkele, digitale microfoon die omgevingsgeluid onderdrukt. Gebruikers worden dus altijd duidelijk gehoord en gezien, ondanks slechte belichting en achtergrondgeluiden. Hierdoor voelen zij zich zelfverzekerder en meer betrokken bij het gesprek, wat resulteert in meetings die effectiever zijn. De webcams zijn te verbinden met computers via USB-C en maken het mogelijk om videomeetings bij te wonen in een handomdraai – ongeacht de werkplek. Na afloop van de meeting zorgt er ingebouwde privacy-venster ervoor dat de lens van de camera wordt bedekt, zodat de werkruimte niet langer wordt getoond.

De Brio 300 Series is de nieuwste toevoeging in Logitechs webcamportfolio, ontwikkeld voor The New Logic of Work. Binnen deze nieuwe manier van werken zijn persoonlijke werkruimtes gepersonaliseerd, eenvoudig op te zetten en te gebruiken en toekomstbestendig ontworpen. Het kegelvormige ontwerp van de Brio 300-webcams voegt een persoonlijke touch toe aan iedere werkruimte en ook kunnen gebruikers kiezen uit verschillende kleuren: off-white, graphite en rose. Deze kleuren matchen met muizen en toetsenborden van Logitech voor een stijlvolle, geordende setup.

De zakelijke markt
De Brio 300-webcams werken samen met de meeste videoconferencingplatformen en zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. De 305-variant is speciaal voor de zakelijke markt en bovendien ideaal voor IT-afdelingen om te implementeren in thuiskantoren en persoonlijke werkruimtes. Daarnaast kan de Brio 305 grootschalig worden ingezet en op afstand eenvoudig worden beheerd via Logi Sync. Uiteindelijk worden er hierdoor minder troubleshooting-tickets aangemaakt en gaat er minder tijd verloren aan het oplossen van problemen binnen een organisatie.

Voorloper op het gebied van duurzaamheid 
Logitech spant zich intensief in om een gelijke en klimaatpositieve wereld te creëren. Het bedrijf werkt actief aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Logitech slaagde er tussen 2015 en 2020 al in om maar liefst 46,8 procent van zijn CO2-uitstoot te verminderen. Niet voor niets voerde Logitech dit jaar de Financial Times-lijst met klimaatleiders aan. Het bereiken van deze koppositie kreeg Logitech voor elkaar door onder andere over te stappen op meer circulaire materialen en te zoeken naar nieuwe wegen voor minder afval en een langere levensduur van producten, componenten en materialen.

De plastic onderdelen in zowel de Brio 300 als de Brio 305 bevatten gecertificeerd, gerecycled plastic** afkomstig uit oude consumentenelektronica. Dit plastic krijgt zo een tweede leven en wordt voor 62% gebruikt in de webcam in graphite-kleur en 48% in de kleuren off-white en rose. De papieren verpakking is afkomstig uit FSC™-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.

Alle Logitech-producten zijn CO₂-neutraal gecertificeerd en maken (waar mogelijk) gebruik van hernieuwbare energie. De ecologische voetafdruk van alle Logitech-producten, inclusief de Brio 300 en Brio 305, zijn gereduceerd tot nul dankzij bosbouw, hernieuwbare energiebronnen en het ondersteunen van community’s die zich inzetten voor het verminderen van uitstoot.

Adviesprijs en beschikbaarheid
De Logitech Brio 300 en 305 hebben een adviesprijs van €79.99 en zijn later in januari verkrijgbaar via www.logitech.com en verschillende retailers. Meer informatie over de specificaties van de webcams is te vinden in de bijgevoegde fact sheets.

*Resultaten zijn afkomstig uit Equipping Your Employees for Hybrid Work: What Research Tells Us, een door Logitech geleide studie waarin mensen die op afstand werken zijn gevraagd naar hun ervaringen met werken op afstand. Ook hebben IT-beleidsmakers verteld hoe hun hardware- en softwarestandaarden zijn veranderd gedurende de pandemie. We hebben ontdekt dat de meeste werknemers niet beschikken over de juiste tools om op afstand samen te werken. 

**Exclusief elektronische componenten, bekabeling en verpakking.