Logitech introduceert allereerste MX mechanische toetsenborden, ontworpen om creativiteit en productiviteit te bevorderen

De nieuwe MX Master 3S muis, de MX Mechanical en MX Mechanical Mini draadloze toetsenborden helpen digitale creatievelingen het maximale uit zichzelf te halen

Leusden – 24 mei 2022 – Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) heeft vandaag haar Master Series uitgebreid met twee nieuwe mechanische toetsenborden: de full-size MX Mechanical en minimalistische MX Mechanical Mini, plus de MX Master 3S muis. De Master Series van Logitech biedt professionele digitale creators de ultieme productiviteitstools, met hoogwaardige mechanische toetsen en precisie tracking.

“Er is een groeiende community van softwareontwikkelaars die verliefd zijn geworden op mechanische toetsenborden toen ze begonnen met gamen, en nu willen ze hetzelfde gevoel van precisie en controle met hun professionele desktop toetsenbord,” zegt Tolya Polyanker, Hoofd MX Series voor Creativiteit en Productiviteit bij Logitech. “MX Mechanical combineert het beste van beide – Logitech’s expertise op het gebied van gaming-toetsenborden met de kenmerkende MX Master Series-ervaring.”

MX Mechanical en MX Mechanical Mini bieden de nieuwste generatie mechanische schakelaars met een laag profiel. Tactile Quiet (Bruin) toets-schakelaar maakt het Logitech’s stilste mechanische toetsenbord ooit met een verbazingwekkend gevoel van weerstand en feedback. Clicky (Blauw) en Linear (Rood) key-schakelaars zijn ook beschikbaar. De toetsenborden zijn ontworpen met tweekleurige keycaps voor een optimaal perifeer zicht. De slimme achtergrondverlichting, met zes verlichtingsopties, past de helderheid automatisch aan op het omgevingslicht en schakelt uit – wanneer verlichting niet nodig is –  voor een efficiënt batterijverbruik.

Om beter tegemoet te komen aan de behoeften van professionele creators, beschikt de MX Master 3S over een 8.000 DPI optische sensor die op de meeste oppervlakken werkt – inclusief glas – en een snellere workflow biedt op monitoren met een hoge resolutie. Klikken is nu 90% stiller in vergelijking met de MX Master 3, terwijl je hetzelfde bevredigende gevoel van precisie behoudt, zodat je je kunt concentreren op je werk en niet op het lawaai.

De MX Master 3S is voorzien van een MagSpeed Electromagnetic™-wiel dat in één seconde door 1.000 regels scrolt, zijwaarts scrollwiel voor snellere horizontale navigatie en unieke ergonomische vorm die gemaakt is voor langdurig comfort.

De MX Mechanical, MX Mechanical Mini en MX Master 3S zijn allemaal compatibel met Logi Options+ Bèta-software. Gebruikers kunnen individuele knoppen aanpassen, voorgedefinieerde profielen gebruiken of hun eigen app-specifieke profielen maken, de volgsnelheid aanpassen, achtergrondverlichting-effecten selecteren en meer om hun workflow te optimaliseren. Alle drie producten zijn uitgerust met zowel Bluetooth als de eigen Logi Bolt-technologie voor een betrouwbare, veilige verbinding, zelfs in drukke omgevingen. De producten kunnen verbinding maken met maximaal drie verschillende apparaten en zijn compatibel met een verscheidenheid aan besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS en Linux.

Duurzaamheid 
Bij Logitech worden producten ontworpen om geweldige gebruikerservaringen te bieden en de milieuvoetafdruk te minimaliseren. De MX Mechanical en MX Mechanical Mini zijn ontworpen met de toekomst in gedachten. Een deel van de plastic onderdelen van de toetsenborden is gemaakt van post-consumer gerecycled (PCR) plastic: 45% voor de MX Mechanical en 47% voor de MX Mechanical Mini. Bovendien is de aluminium bovenkant van de toetsenborden gemaakt van koolstofarm aluminium en geproduceerd met hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstoffen voor een lagere CO2-uitstoot. De MX Master 3S is ook gemaakt van PCR-kunststof – 27% voor grafiet en 22% voor lichtgrijs.

Alle Logitech-producten, inclusief de MX Mechanical, MX Mechanical Mini en MX Master 3S, zijn gecertificeerd koolstofneutraal. Wanneer consumenten een Logitech-product kopen, is de koolstofvoetafdruk van dat product tot nul gereduceerd door ondersteuning van bosbouw, hernieuwbare energiebronnen en klimaatbeïnvloedende communities die koolstof reduceren.

Prijzen en beschikbaarheid
De MX Mechanical, MX Mechanical Mini en MX Master 3S zijn vanaf mei 2022 verkrijgbaar bij logitech.com en bekende retailers tegen adviesprijzen van respectievelijk € 179,99, € 159,99 en € 129,-.