Logitech G kondigt hernieuwde samenwerking aan met mCon esports Rotterdam

LEUSDEN –  3 mei 2023 – Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) en toonaangevend op het gebied van gamingtechnologieën en -apparatuur, heeft vandaag aangekondigd dat ze de samenwerking met mCon gaat hernieuwen. MCon esports is één van de oudste en meest succesvolle esports teams uit de Benelux en is eveneens het officiële esports team van Rotterdam. Via deze hernieuwde samenwerking wil Logitech G de internationale esports-strategie doorvertalen op lokaal niveau.

Hét topteam in de Benelux
MCon esports wordt gezien als hét topteam van de Benelux en is actief in onder andere League of Legends, Rocket League, Counter-Strike GO, Super Smash Bros. Ultimate en F1. Sinds 2020 is mCon esports het officiële esports team van Rotterdam, waarmee gemeente Rotterdam hun ambities om de esports-hoofdstad van Nederland te worden onderstreept. In 2021 werd mCon esports genomineerd voor ‘sportploeg van het jaar’ bij de Sport Awards Rotterdam nadat ze het League of Legends team van PSV Eindhoven hadden verslagen in de finale van de prestigieuze Dutch League en zich daarmee tot Nederlands Kampioen kroonde. Sinds 17 april 2023 bestaat mCon esports alweer 15 jaar en daarmee behoort mCon esports tot de oudste esports teams van de Benelux.

Verbreding Logitech G
Logitech G heeft zijn assortiment uitgebreid met streaming gear, zoals webcams, microfoons en lampen om een compleet ecosysteem te creëren voor gamers en creators. Door diepere integratie van de verschillende producten zorgen ze voor een verbeterde ervaring. Als gevolg van deze samenwerking is de volledige organisatie van mCon esports Rotterdam, inclusief de esporters, creators en cosplayers waarmee het samenwerkt, verzekerd van Logitech G-gear om optimaal te presteren en zichzelf te presenteren.

Aanwezigheid op evenementen
De samenwerking met mCon esports zorgt voor volledige vertegenwoordiging van het merk Logitech G en zijn producten op alle belangrijke evenementen in de Benelux. Dit is essentieel binnen de visie van Logitech G om in contact te komen met zijn community. Zo kan de community Logitech G’s totaaloplossingen zelf ervaren.

Samenwerking met scholen
Ook gaat Logitech G samen met het marketingteam van mCon hoogwaardige content en streams produceren die recht doen aan de PRO-lijn producten voor gamers en creators. MCon werkt samen met het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) en Breda University of Applied Sciences (BUas), om ervoor te zorgen dat studenten met ambities binnen de esports-sector betrokken kunnen worden bij deze producties. Hiermee stellen mCon en Logitech G hen in staat in de praktijk gebruik te maken van nieuwe mediatechnieken. Deze praktijkervaring zorgt voor een verrijking van hun studie en hiermee zullen ze nog beter voorbereid zijn op een baan in de esports-industrie.

Bezoek voor meer informatie over Logitech G de websiteblog of neem contact op via Twitter en Instagram.

Volg mCon esports op TwitterInstagram of Facebook, of bezoek www.mconesports.com voor meer informatie.