Logitech G en McLaren luiden nieuw racetijdperk in

Marktleiders werken samen om de grenzen tussen simracing en racen in de echte wereld te vervagen

LEUSDEN – 24 maart 2020 – Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), heeft vandaag een hernieuwde samenwerking met McLaren aangekondigd en luidt hiermee een nieuw racetijdperk in. Door de rijke historie van McLaren in de autosport- en autowereld te combineren met de expertise van Logitech G in simracing, esports en gamingtechnologie, duiken de twee bedrijven dit jaar samen dieper in esports dan ooit tevoren.

“Logitech G heeft de inspanningen van McLaren op het gebied van esports vanaf het begin ondersteund en ik kijk ernaar uit om deze samenwerking uit te breiden. Logitech G is uniek in de manier waarop ze samenwerken met hun partners om de beste ervaring en hoogwaardige producten voor gamers te creëren.” zegt Mark Waller, Managing Director Sales & Marketing bij McLaren Racing. “We zijn verheugd om gamers een nieuwe G Challenge te brengen en een nieuwe toegangspoort tot de racewereld te openen.”

Logitech G en McLaren lopen voorop wat betreft simracing. Competities zoals het McLaren Shadow Project en de Logitech G Challenge hebben een sleutelrol gespeeld in de snelle groei van de community en interesse in de autosport. In 2018 en 2019 trokken beide evenementen de aandacht van meer dan een miljoen deelnemers. In de toekomst bundelen McLaren en Logitech hun inspanningen in één spannende competitie, de G Challenge 2020, de meest complete simracingcompetitie ter wereld.

“McLaren is een pionier in de auto-industrie en de hyper-competitieve wereld van Formule 1. We zijn verheugd om onze samenwerking voort te zetten en onze toewijding aan een gedeelde visie te verbreden om simracing in de gamingwereld en daarbuiten naar een hoger niveau te tillen”, zegt Vincent Borel, General Manager Gaming Simulation bij Logitech G. “Samen met McLaren gaan we een spannende simracing-ervaring creëren die de passie en racegeest in ons allemaal zal doen ontbranden.”

Het aftellen naar de online racecompetitie G Challenge 2020 begint vandaag. Voor meer informatie over het evenement van het jaar, ga naar www.logitechgchallenge.com