Logitech G en McLaren kondigen Logitech McLaren G Challenge 2020 aan

Logitech McLaren G Challenge brengt gaming- en racingfans van over de hele wereld bij elkaar om het uit te vechten in Project CARS 2

LEUSDEN – 28 mei 2020 – Voortbouwend op het succes van eerdere Logitech G Challenge eracing-competities, kondigde Logitech G, een merk van Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), en toonaangevend innovator op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, in samenwerking met McLaren, het race- en technologiemerk en de bedenker van luxueuze, high performance sportwagens en supercars, vandaag de derde jaarlijkse Logitech McLaren G Challenge 2020 aan.

“De afgelopen maanden hebben we een explosieve toename in eracing-aandacht en -interesse gezien,” zegt Jim Hoey, hoofd van de G Challenge bij Logitech G. “Het is duidelijk dat de grens tussen virtueel racen en echt racen vervaagd is en dat mensen nu meer dan ooit overal toegang hebben tot een ongelooflijke race-ervaring. Met de Logitech McLaren G Challenge 2020 hebben we de lat hoger gelegd. Het seizoen is uitgebreid met nog meer spannende races en de coureurs zullen strijden om grotere prijzen. We kunnen niet wachten om te beginnen.”

De inzet voor de G Challenge van dit jaar is verhoogd. De winnaar van dit jaar wint een compleet verzorgde vierdaagse trip naar Londen, waar ze een kijkje achter de schermen krijgen bij McLaren, inclusief een rondleiding in het McLaren Technology Centre, coaching door de internationaal gerenommeerde autocoureur Lando Norris, een ritje in een McLaren-superwagen en een VIP-ervaring tijdens de F1® British Grand Prix 2021.

Met de Nederlandse streamer “Maxime MXM” als Community Advisor voor Logitech G eracing, heeft de Logitech McLaren G Challenge 2020 al gelijk een Nederlands tintje. En daarnaast maakten diverse Nederlanders in het verleden ook al internationale furore tijdens de G Challenge. Zo won Isaac ”VP Isaac21” Gillissen afgelopen jaar de Logitech G Challenge (en heeft hij ondertussen de stap naar Veloce esports gemaakt), en won Rudy van Buren in 2017 de titel World’s Fastest Gamer en werd hiermee destijds de officiële eracer van McLaren. Sinds 2019 is Rudy van Buren naast professioneel eracer ook professioneel autocoureur in de Porsche Supercup. De G Challenge vervaagt de grens tussen eracing en echt racen en biedt serieuze carrièremogelijkheden.

“De Logitech McLaren G Challenge 2020 is een ongelooflijk opwindende stap voorwaarts in onze succesvolle samenwerking met Logitech G”, zegt Mark Waller, managing director sales en marketing bij McLaren Racing. “De G Challenge zal McLaren en Logitech G blijven voorzien van een impactvolle manier om in contact te komen met onze fans en meer gamers van over de hele wereld in staat te stellen hun passie voor het racen te delen en hun rijvaardigheid te testen”.

De Logitech McLaren G Challenge is onderverdeeld in vier divisies – Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific – die elk online qualifiers en/of wildcard-evenementen zullen organiseren gedurende de zomer van 2020. De winnaars van deze evenementen zullen deelnemen aan de regionale finales van hun divisie. De top drie van de racers van elke divisie zal dan deelnemen aan de wereldwijde grote finale.

De Logitech McLaren G Challenge online qualifiers, wildcards en regionale finales worden allemaal gespeeld in Project CARS 2. De regionale finalisten winnen een plekje in de grote finale, en natuurlijk een betaalde trip voor zichzelf en een gast om bij de wedstrijd te kunnen zijn.

“Dit is ons derde jaar dat we met Logitech aan de G Challenge werken en we kunnen niet wachten op de groene vlag”, zegt Joe Barron, marketing & esports manager bij Slightly Mad Studios. “De afgelopen jaren waren er spannende gevechten en epische wedstrijden, die ons hebben geholpen om enkele van de allerbeste nieuwe talenten in de racing esportswereld te ontdekken. In 2020 zullen nieuwe gezichten het opnemen tegen gevestigde namen, en met zo’n grote prijs op het spel zullen alle coureurs tot het gaatje gaan”. 

Denk jij dat je kans maakt op de overwinning? De inschrijvingen voor de online qualifiers zijn nu geopend, schrijf je in via logitechg.com. Kijk voor meer informatie op onze blog of volg ons op Instagram of Twitter.