Apex Legends Season 5 maakt de beste start van alle seizoenen tot nu toe

Het nieuwe seizoen, Fortune’s Favor, heeft de hoogste spelersretentie en het hoogste aantal gespeelde uren per week ooit

Donderdag 28 mei 2020 – Respawn Entertainment, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), heeft vandaag aangekondigd dat Apex Legends Season 5 – Fortune’s Favor al snel de beste start van alle Seasons tot nu toe heeft weten te maken. Er komen meer nieuwe spelers in het spel, en samen met terugkerende fans heeft dit geleid tot de hoogste spelersretentie voor de release van een seizoen: spelers spelen langer per dag dan ooit tevoren.

Nu er in Season 5 nieuwe aspecten van het spelverhaal worden verteld, wordt de binding tussen de community en het achtergrondverhaal en de Legends ook sterker. Apex Legends Season 5-trailers zijn tot nu toe meer dan 47 miljoen keer bekeken, het hoogste aantal tot nu toe van alle release-trailers voor Apex Legends-seizoenen ooit. Fortune’s Favor heeft er ook voor gezorgd dat de Apex Legends-community UGC heeft gecreëerd die de eerste twee weken meer dan 176 miljoen keer is bekeken, het hoogste aantal UGC-weergaven voor alle seizoensreleases tot nu toe.

“Het tot leven brengen van grotere delen van het verhaal en de spelervaring van Apex Legends voor onze fans is wat het werk aan dit spel zo spannend maakt, en Season 5 is daarop geen uitzondering”, aldus Chad Grenier, Game Director. “Dit seizoen hebben we Skull Town weggevaagd, waardoor we echt leuke en onverwachte dingen konden doen. We zijn blij dat zowel nieuwe als terugkerende spelers er echt van genieten.”

Apex Legends onderscheidt zich van andere battle royale-games door zijn achtergrondverhalen en Legends. Respawn blijft elk seizoen nieuwe verhaallijnen en content toevoegen. Van online en in-game teases tot de “Stories from the Outlands”-trailers en gloednieuwe Quests in Season 5, het ontwikkelingsteam in Los Angeles en Vancouver wil met recht iets unieks afleveren en dwingt zichzelf om nieuwe dingen te proberen terwijl het verhaal van het spel zich verder ontwikkelt.

Apex Legends, winnaar van de Best Multiplayer Game Awards van 2019 van The Game Awards, BAFTA en nog veel meer, biedt een Battle Royale-ervaring met squads waarin spelers een van de 13 Legends kiezen: elk met zijn of haar eigen unieke vaardigheden en speelstijlen; het laatste team dat overblijft, wint. Deelnemers kunnen kiezen uit unieke personages, zoals Loba, een dief uit de beau monde die gebruikmaakt van haar nieuwe teleportatie-armband om de strengst beveiligde en meest onbereikbare items binnen handbereik te krijgen, of Pathfinder, een aangepaste MRVN (Mobile Robotic Versatile eNtity) die is gespecialiseerd in het verkennen en onderzoeken van locaties. Gebalanceerde squads en teamwork zijn cruciaal, omdat je elke Legend eenvoudig kunt leren, maar moeilijk onder de knie kunt krijgen.

Voor meer informatie over Apex Legends volg je het spel op TwitterYouTube en Instagram.