Logitech breidt het Video Collaboration-assortiment voor de persoonlijke werkplek uit met de Zone Wired Headset

Geniet van ononderbroken videogesprekken met een headset die gecertificeerd is voor Microsoft Teams

NEWARK, Calif. & LAUSANNE, Zwitserland — 4 februari 2020 — Logitech heeft vandaag aangekondigd dat zij het aantal videoconferentie-oplossingen uitbreidt met de nieuwe Zone Wired Headset. De Zone Wired Headset verbetert de persoonlijke werkruimte. Bovendien beschikt Logitech met deze nieuwe headset nu over een volledig modern portfolio van zowel bekabelde als draadloze headsets. Klanten hebben daardoor de flexibiliteit om de juiste oplossing te kiezen die het beste bij hun voorkeuren past. Of je nu in een open kantoorruimte werkt of op afstand, dankzij Logitech Zone-headsets kun je je optimaal concentreren en nog gemakkelijker werken vanaf elke plek.

“We hebben kleine, middelgrote en grote vergaderzalen aangepakt met hoogwaardige oplossingen,” zegt Philippe Depallens, algemeen directeur van persoonlijke samenwerkingen bij Logitech. “We zijn nu bezig met een categorie producten die zijn ontworpen voor de persoonlijke werkruimte. Deze producten bieden een volledige ervaring op het gebied van onderling samenwerken op afstand, of dat nu met audio, webcams of beide is. Naarmate Video Collaboration groeit, is het ons doel om oplossingen te bieden die eenvoudig te gebruiken zijn, zodat iedereen het beste kan presteren en samenwerken – ongeacht waar je je vergaderingen en gesprekken voert.”

De komst van de Zone Wired betekent een uitbreiding van het Logitech-portfolio voor persoonlijke samenwerkingen. De headset sluit zich aan bij Zone Wireless, en zijn beide beschikbaar in een Unified Communications (UC)- en Certified Microsoft® Teams-versie. Je kunt de headset gebruiken met populaire video conference-applicaties zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams en Zoom, daarnaast wordt de Zone Wired gebundeld met Logitech-webcamoplossingen om de inrichting van jouw persoonlijke werkplek te voltooien.

De nieuwe Zone Wired-headset is ontworpen met eersteklas audiodrivers voor optimale gesprekken of het beluisteren van muziek, en heeft een gestroomlijnde in-line controller voor het snel dempen, afspelen of pauzeren van audio. De headset is voorzien van een knoopvrije kabel en USB Type-A of Type-C-connectiviteit, wat meer veelzijdigheid biedt en compatibel is met de Logi Tune mobiele- en desktop-apps.

Zone Wired is voorzien van een premium microfoon van Microsoft Teams speciaal ontworpen voor de kantoortuin, waardoor men zich geen zorgen meer hoeft te maken dat gesprekken van de buren worden opgepikt door de microfoon tijdens een call. Daarnaast bevat de Microsoft Teams-versie van de Zone Wired een unieke Teams UI en een in-line controleknop, waardoor je met slechts één klik op de knop een Microsoft Teams-vergadering kan starten of een Teams-gesprek kan beantwoorden. Door de knop lang ingedrukt te houden is het mogelijk de stemfuncties van Cortana® te gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de Unified Communications (UC)-versies van de Logitech Zone Wired als de gecertificeerde Microsoft Teams-versies zijn beschikbaar in het voorjaar van 2020 met een retailprijs beginnend bij €129. De Personal Collaboration Kits, inclusief de Zone Wired, zijn ook later dit voorjaar beschikbaar en variëren tussen de €249 en €299.