Lil’ Kleine op soundtrack van Need For Speed Payback

22 augustus 2017 – Electronic Arts kondigt met trots aan dat Need For Speed Payback, het nieuwste deel in de wereldwijd populaire game-reeks, een nummer zal bevatten van de Nederlandse rapper Lil’ Kleine. Het gaat om het nummer Kleine Jongen, dat afkomstig is van zijn laatste album Alleen. Kleine Jongen is het enige Nederlandstalige nummer op de soundtrack van de Amerikaanse game die vanaf 10 november verkrijgbaar zal zijn.

Lil’ Kleine is dé Nederlandse artiest van het moment: hij bracht deze zomer zijn tweede nummer 1 album uit en stootte met zijn hit Krantenwijk zelfs Despacito van Lois Fonsi van de troon op de Nederlandse hitlijsten. “Fantastisch dat mijn nummer in Need For Speed komt. Ik speelde deze serie al toen ik nog een kleine jongen was.” lacht de rapper. “Kleine Jongen is één van mijn favoriete nummers van het album, en ik ben blij dat het via deze game ook internationaal een push krijgt.”

Om te vieren dat hij in de game te horen is, zal hij een speciaal optreden doen in de beurshal van game-uitgever Electronic Arts op gamescom. Need For Speed Payback ligt vanaf 10 november in de winkel, maar fans kunnen de game hier al uitproberen. Gamescom vindt van 22 tot en met 26 augustus plaats in de Koelnmesse te Keulen en trekt ruim 345.000 bezoekers.

Need For Speed is een iconische race-franchise die al sinds 1994 loopt. Need for Speed Payback is het nieuwste deel: een explosief avontuur boordevol intense heist-missies, races op het scherpst van de snede, ongelooflijke politie-achtervolgingen en epische momenten. Marcus Nilsson, Executive Producer: “We bieden onze fans nog steeds alle dingen die ze zo mooi vinden aan de franchise – vergaande aanpassingsmogelijkheden, een indrukwekkend wagenpark, intense races en achtervolgingen door een open wereld – maar met Need for Speed Payback combineren we al die elementen tot een gloednieuwe rij-ervaring boordevol actie. Van het verhaal en de verschillende personages die je kunt spelen tot de gevarieerde missies en bloedstollende momenten, dit is wat wij ons tegenwoordig voorstellen bij race-entertainment.”

Need For Speed Payback is vanaf 10 november verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.