EA KONDIGT FE AAN, VERWACHT BEGIN 2018

Ontdek de geheimen van de natuur op Xbox One, PlayStation 4, PC en Nintendo Switch

Bekijk hier de gamescom-trailer.

KEULEN, Duitsland– 21 augustus 2017 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) kondigt vandaag aan dat EA Originals-titel Fe begin 2018 wereldwijd gelanceerd wordt. Fe, ontwikkeld door de bekroonde Zweedse studio Zoink! Games, is een nieuw soort platform-game, zonder woorden, maar vol geluiden. Spelend als Fe, een klein welpje dat plotseling wakker wordt in het woud, ontdekken spelers een wereld die ze nooit meer zullen willen verlaten. Ze moeten proberen te communiceren en contact te maken met de natuur, vriendelijke en vijandelijke wezens leren herkennen en onderweg hun eigen verhaal vertellen. 

“We wilden een game creëren die je het gevoel geeft dat je iets bijzonders verkent,” zei Klaus Lyngeled, CEO and Creative Lead van Zoink! Games. “Als kind bracht ik uren en uren door in het bos. Hoewel ik aanvankelijk een beetje bang was, werden de vreemde geluiden vanzelf vertrouwd — ik werd onderdeel van de natuur en het bos werd mijn thuis. Spelers zullen eenzelfde gevoel krijgen terwijl ze Fe verkennen. Wanneer en hoe je de game ook speelt, we garanderen dat het steeds weer een unieke, ongekende ervaring is, waarin je van alles kunt ontdekken.” 

“Via Fe herinnert Zoink ons eraan dat alles met elkaar verbonden is. Ze hebben een game gemaakt waarin de magie en schoonheid van de natuur, en al haar wezens, tot leven komen,” zei Patrick Soderlund, EVP van EA Worldwide Studios. “Deze game en deze studio belichamen de geest van het EA Originals-programma, waarmee we iets meer dan een jaar geleden zijn begonnen: de vrijheid om te creëren en om unieke, innovatieve en gedenkwaardige games te maken voor spelers overal ter wereld.”

In Fe raken spelers betoverd door de natuurlijke omgeving, terwijl ze geheimen ontdekken, missies voltooien en de mystieke wezens van het woud ontdekken. Spelers zullen moeten klimmen, zweven en graven terwijl ze de open wereld ontdekken, op zoek naar planten en dieren die ze moeten redden van de ‘Silent Ones’, de kwaadaardige machines die het woud bedreigen. Omdat spelers zo’n ongekende vrijheid hebben om deze fantastische wereld te ontdekken, kruipen ze écht in de vacht van Fe, en zullen ze die nooit meer willen verlaten.

Fe wordt begin 2018 wereldwijd uitgebracht voor Xbox One, PlayStation 4, Origin voor PC en Nintendo Switch. Fe heeft nog geen PEGI-classificatie.