Levi de Weerd kroont zich tot beste FIFA-speler van Europa

Amsterdam, maandag 22 februari 2021 – Team Gullit-speler Levi de Weerd heeft afgelopen nacht de derde Europese kwalificatie gewonnen van de FIFA 21 Global Series op de PlayStation 4. De 16-jarige is daarmee één van de spelers die een kans maakt om Europa te vertegenwoordigen tijdens de FIFA eWorld Cup in de zomer van dit jaar.

Levi de Weerd behoorde tot één van de twaalf spelers die zich wist te kwalificeren voor de derde Europese kwalificatie. De Nederlander leek aanvankelijk de Grand Final te verliezen, nadat hij de eerste pot met 1-3 verloor van de Brit Tom “Hashtag Tom” Leese.

In de tweede wedstrijd kwam de Weerd miraculeus terug met een 4-0 overwinning, genoeg om de huidige ePremier League-kampioen Hashtag Tom te verslaan. De Weerd had nadien twee verklaringen voor de comeback: “Ik heb de comeback voornamelijk te danken aan mijn mentale kracht en mijn coach Renzo. Die had een enorme impact.”

Team Gullit-coach Renzo Oemrawsingh betekende niet alleen tijdens de wedstrijd veel voor de Weerd: “We maken samen van tevoren het strijdplan. Twee weken geleden hebben Renzo en ik die in elkaar gezet. Dat is enorm belangrijk om wedstrijden als deze te winnen. En dan natuurlijk de mentale ondersteuning en coaching tijdens de wedstrijden zelf.” 

De Weerd 

De Weerd wordt gezien als één van de beste spelers van Nederland. In de eDivisie werd hij afgelopen seizoen met Vitesse tweede, na een verloren finale tegen Ajax. Met de overwinning in het Europese kwalificatie-toernooi stijgt de Weerd naar de vijfde plek op de wereldranglijst.

Ook PSV-speler Dennis Verhoeven en Team Gullit-speler Dani Visser deden mee met de derde kwalificatie, beiden op Xbox. Visser schakelde Verhoeven uit in het toernooi, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de Russische KFC_Pablo.