Leendert de Ridder nieuwe ambassadeur van het Bio Vakantieoord

  • Acteur Leendert de Ridder wordt de nieuwe ambassadeur van het Bio Vakantieoord
  • De Ridder en Bio Vakantieoord lanceren lespakket ter vergroting van het bewustzijn over meervoudig gehandicapte kinderen
  • Op 5 juni 2021 vindt de Biothlon Kidsrun plaats, een sponsorloop voor vakanties voor gehandicapte kinderen

Arnhem, maandag 5 oktober 2020 – Acteur Leendert de Ridder, bekend van zijn rol als Mees Kees, wordt de nieuwe ambassadeur van het Bio Vakantieoord. De Nederlandse acteur wil zich graag inzetten door kinderen te activeren om op te komen voor hun gehandicapte leeftijdsgenootjes.

Droomvakantie
Als ambassadeur wordt hij hét gezicht van het kindernetwerk van het Bio Vakantieoord. Meervoudig gehandicapte kinderen verdienen een fijne vakantie met hun gezin en Bio Vakantieoord biedt deze optie. Kinderen met een handicap kunnen namelijk niet zomaar op vakantie. Ze hebben veel aanpassingen en hulpmiddelen nodig en die zijn kostbaar. Bezoekers betalen hiervoor slechts een fractie van de werkelijke kosten. Voor de overige inkomsten is het Bio Vakantieoord aangewezen op giften en donaties. Het Bio Vakantieoord is er trots op dat Leendert de Ridder meehelpt om deze droomvakanties mogelijk te maken.

Nieuw lespakket voor kinderen
In 2021 lanceert het Bio Vakantieoord samen met Leendert een lespakket voor bovenbouwscholieren om het bewustzijn over meervoudig gehandicapte kinderen te vergroten. Meervoudig gehandicapte kinderen gaan in Nederland namelijk naar het speciaal onderwijs en groeien afgeschermd op. Dit heeft als indirect gevolg dat kinderen in het regulier onderwijs niet van dichtbij meemaken wat het betekent om een zware handicap te hebben. Door hun bewustzijn te vergroten, leren ze hun leeftijdsgenootjes met een handicap beter begrijpen én helpen.

Het kinderen-voor-kinderen-effect
Leendert hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij ambassadeur wilde worden. “Vanaf het moment dat ik de drempel bij Bio overstapte, voelde ik wat een bijzondere en fijne plek het is. Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel toewijding het Bio Vakantieoord zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Een vakantie is echt cruciaal voor hen zodat ze er weer tegenaan kunnen. Ik wil ervoor zorgen dat Bio Vakantieoord van en voor alle kinderen van Nederland wordt: het kinderen-voor-kinderen-effect. Door samen te werken kunnen we kinderen met een handicap een droomvakantie bezorgen!”

Biothlon Kidsrun
Op 5 juni 2021 geeft Leendert het startschot van de Biothlon Kidsrun, een sponsorloop om vakanties mogelijk te maken voor gehandicapte kinderen. Alle kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen hieraan meedoen. Voor meer informatie, ga naar www.stichtingbio.nl/biothlon.