KOCH MEDIA, DEEP SILVER EN VRIENDEN PRESENTEREN HUN GAMESCOM 2020 LINE-UP

Koch Media, Deep Silver en partners hebben vandaag hun line-up aangekondigd voor het gamescom 2020-evenement, dat van 27 – 30 augustus digitaal plaatsvindt op de gamescom.now hub. Ondanks de afwezigheid van fysieke evenementen dit jaar, is Koch Media toch blij om op digitale wijze een stortvloed aan games te kunnen presenteren.

De volledige, hieronder beschreven line-up maakt nu deel uit van het online gamescom-portal, dat je hier kunt vinden. Tijdens het digitale evenement zullen Koch Media, Deep Silver en vrienden livestreams, toernooien en meer uitzenden. Het schema voor alle activiteiten komt beschikbaar op de Koch Media gamescom-website, zodra de digitale deuren van gamescom 2020 opengaan!
Hieronder een overzicht van alle games en evenementen tijdens gamescom:

Iron Harvest
Aan het begin van de 20e eeuw, kort na het einde van de eerste wereldoorlog, gonst het in de hele wereld van de geheimen en mysteries, kansen en uitdagingen. Terwijl Europa overeind krabbelt na de brute veldslagen van de wereldoorlog, botsen tradities met wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Iron Harvest is een real-time strategiespel (RTS) dat zich afspeelt in de alternatieve realiteit van 1920+, net na het einde van de eerste wereldoorlog. Na de zeer succesvolle kickstarter-campagne werkt het team nauw samen met RTS-fans van over de hele wereld om de perfecte RTS-ervaring te creëren.
Bezoekers van het unieke digitale evenement kunnen genieten van een schat aan streaming-content, game-informatie en veel meer info over Iron Harvest.
Tijdens gamescom vinden ook de allereerste eSports-finales van Iron Harvest plaats.
Intense matches zijn gegarandeerd wanneer de vier kwalificatiewinnaars het opnemen tegen RTS-veteranen RotterdaM (Twitter: @RotterdaM08), DeMusliM (@DeMusliM), HeroMarine (@mouzHeroMarine) en Yoan ToD Merlo. Alle matches worden gecast door LowKoTV (@LowkoTV) met @SirT0Bi als speciale gast!
RTS-fans kunnen de matches op deze dagen bekijken:

28 augustus 17 uur CEST – Groep A
29 augustus 17 uur CEST Groep B
30 augustus 17 uur CEST PlayOffs

Bekijk de stream op:
https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/ironharvest
TaKeTV ( https://twitch.tv/TaKeTV
https://play.eslgaming.com/ironharvest/global/open/pre-season
Wasteland 3
In deze legendarische serie, die een pioniersrol speelde in het post-apocalyps-videogame-genre, nemen spelers de rol aan van Desert Rangers, wetshandhavers die de beschaving opnieuw op willen bouwen in een post-nucleaire wereld. In Wasteland 3 wordt de droge, stoffige hitte van het Amerikaanse zuidwesten ingeruild voor het eeuwig bevroren Colorado en kunnen spelers genieten van nieuwe locaties, een aanpasbaar voertuig, gestroomlijnde gevechten en – voor het eerst in de serie – een coöpstand voor twee spelers. Zowel Wasteland-veteranen als nieuwkomers zullen worden gegrepen door het diepgaande, dynamische verhaal vol verrassingen, plotwendingen en verdraaid lastige ethische keuzes.

Fans die niet kunnen wachten tot de apocalyps zich aandient kunnen op 27 augustus alvast in de radioactieve sneeuw duiken via exclusieve pre-launch-streams.
https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/wl3

Chorus
Voer het commando over Nara en haar levende en voelende starfighter-schip, tijdens een missie om de duistere cult die hen creëerde te vernietigen. Ontgrendel verwoestende wapens en verbluffende vaardigheden in deze evolutie van de space-combat shooter. Verken een mysterieus nieuw sterrenstelsel, neem deel aan adembenemende zero-g-gevechten en overschrijdt de grenzen van onze realiteit in deze spannende singleplayer-ervaring. Chorus is ontwikkeld door de Hamburgse studio Deep Silver Fishlabs, een team dat al ruim 15 jaar geweldige games maakt en in 2013 bij de Koch Media-familie kwam. Deep Silver Fishlabs is gespecialiseerd in hoogwaardige 3D-games voor consoles en pc. Chorus wordt in 2021 uitgebracht voor Xbox Series X, Xbox One, PlayStation®5, PlayStation®4, Google Stadia en pc.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/chorus

Windbound
Wanneer je na een schipbreuk alleen aanspoelt op een onbekend eiland, moet je je weg vinden over land en door de gevaarlijke zeeën, en je aanpassen om te overleven. Als de krijger Kara word je op zee overvallen door een felle storm, waardoor je wegdrijft van je stam en overboord slaat. Uitgeleverd aan de genade van het woeste water, beland je op de kust van de Forbidden Islands, een mysterieus paradijs. Windbound is ontwikkeld door 5 Lives Studios en laat spelers een prachtig rogue-like third-person survival-crafting RPG-avontuur beleven, waarin jagen, verkennen en craften een belangrijke rol spelen.
Windbound verschijnt op 28 augustus voor PlayStation®4, Xbox One X, Nintendo Switch, Google Stadia en pc.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/windbound

DIRT 5
DIRT 5 schrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van DIRT, brutaler en ruiger dan ooit, maar met respect voor de vorige delen en met behoud van het DNA van de franchise. Nieuwe functies, nieuwe innovaties en een frisse aanpak maken DIRT 5 tot een centrum van off-road-racen, vol stijl en cultuur, waarin je het ene na het andere hoogtepunt beleeft.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/dirt5

Pathfinder: Kingmaker – Definitive Edition
Pathfinder: Kingmaker voert spelers mee naar de beruchte Stolen Lands, de gevaarlijke en onrustige gebieden die elke Pathfinder-fan kent. De RPG keert terug naar bekende personages en beroemde locaties uit de geschiedenis van de serie en trakteert spelers op gloednieuwe avonturen, dodelijke vijanden en verrassende plotwendingen.
Fans van de fantasy pen-and-paper RPG kunnen het epische, heldhaftige universum op nieuwe manieren beleven, terwijl computer-RPG-gamers hun favoriete genre kunnen beleven in een nieuwe, moderne vorm.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/pfkm

Outward – The Soroboreans
Outward is een ‘open wereld’-RPG die je in je eentje of met vrienden kunt spelen, online of op een gesplitst scherm. Maar het is ook veel meer dan zomaar een open wereld RPG die je coöp kunt spelen. In de game leidt je een zwervend bestaan door verbluffende landschappen vol diversiteit en leven, vanaf je eerste stappen totdat je bent uitgegroeid tot een doorgewinterde avonturier. “The Soroboreans” zit bomvol spannende, verfrissende en uitdagende content, inclusief nieuwe vaardigheden, nieuwe vijanden, corruptie, betoveringen, statuseffecten en nog veel meer!

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/outward-thesoroboreans

FUSER
FUSER is de ultieme viering van de muziekfestivalcultuur! Dit muziekspel plaatst spelers op het podium van ’s werelds grootste digitale muziekfestival waar ze hun eigen muziekmixen kunnen maken door onderdelen uit meer dan 100 nummers te combineren, zonder accessoires of andere apparatuur. FUSER is ontwikkeld door Harmonix Music Systems, de makers van Rock Band ™ en Dance Central ™; en wordt uitgegeven door NCSOFT. FUSER laat spelers hun DJ-fantasieën vanuit hun eigen huis verwezenlijken op Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en Windows-pc.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/fuser

King’s Bounty II
King’s Bounty 2 geeft een nieuwe draai aan de beroemde fantasy-serie, met uitgebreidere tactische turn-based-gevechten, om spelers een werkelijk meeslepende RPG-ervaring te bieden die elke beslissing belangrijk maakt, of de speler nu een leger aanvoert tegen ondode monsters, of relaties opbouwt met de plaatselijke bevolking.

Spelers kunnen kiezen uit drie helden – elk met hun eigen persoonlijkheid en achtergrond – om daarmee een non-lineair avontuur te beleven in een open en levendige fantasiewereld. De gameplay is opgesplitst in twee verschillende fasen. In de eerste trekken spelers in een third-person-perspectief door het rijk om de wildernis te verkennen, missies te voltooien en mensen te leren kennen. Wanneer er echter een conflict ontstaat, verschuift het perspectief naar tactische, turn-based gevechten, waarin spelers slim gebruik moeten maken van hun eenheden om de strijd te winnen.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/kb2

ProtoCorgi
ProtoCorgi is een retro-stijl pixel-art, horizontale shoot ‘em up met arcade-achtige gameplay. In de game besturen spelers Bullet, een cybernetisch hondje uit de C3-klasse (Cute Cybernetic Corgi). Wanneer Bullet ontdekt dat Nixie is ontvoerd door kwaadaardige buitenaardse troepen die uit zijn op galactische overheersing, besluit de even schattige als dodelijke corgi Bullet haar te gaan redden. Tijdens het avontuur wat zich vervolgens ontvouwt kun je van Bullets gevechten genieten met een nauwkeurige besturing, solide gameplay en een meeslepend verhaal. Schiet, ontwijk en blaf je een weg door dit schattige schietspel!

ProtoCorgi maakt deel uit van zowel de gamescom line-up als de Indie Booth Arena. Een art-stream zal de held van de game, de even schattige als dodelijke corgi Bullet, op de schermen van kijkers tot leven wekken.
https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/protocorgi

Relicta
Relicta is een first-person, op physics gebaseerd puzzelspel. Je speelt de game door de ogen van een wetenschapper, en wordt aangemoedigd om op creatieve manieren te spelen met de wetten van de fysica, magnetisme, polariteit en zwaartekracht, om aldus de geheimen van een onderzoeksfaciliteit op de maan te ontrafelen. Binnen Chandra Base worden je wetenschappelijke vaardigheden overigens niet voor niets getest, aangezien je alleen daarmee je dochter in leven kunt houden.

Relicta maakt deel uit van zowel de gamescom-line-up als de Indie Booth Arena. Tijdens livestreams zullen de ontwikkelaars dieper ingaan op het creatieve proces achter dit puzzelspel.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/relicta

Let’s Sing 2021
Of je je zangkunst nu in je eentje oefent, of het volgende karaokefeestje organiseert voor vrienden en familie, je gaat geheid uit je dak met Let’s Sing 2021. Geniet van spannende spelvarianten, uiteenlopende mogelijkheden en de nieuwe playlist met zowel moderne superhits als klassieke songs.
Pak de microfoon en kies je song om in je eentje of samen met vrienden te zingen. Als je geen USB-microfoon bij de hand hebt, kun je gewoon de Let’s Sing Microphone-app downloaden om je telefoon als microfoon te gebruiken!

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/letssing2021

9 Monkeys of Shaolin
9 Monkeys of Shaolin blaast het iconische ‘brawler’-genre nieuw leven in! Dit eerbetoon aan old-school knokspellen verschijnt voor PLAYSTATION®4, Microsoft Xbox®, Nintendo Switch™ en pc.

Als de eenvoudige Chinese visser Wei Cheng moet je de dood wreken van je vrienden en familie, die tijdens een aanval door piraten op je vredige dorp zijn afgeslacht. Gelukkig is deze hoofdrolspeler bekend met de basis van oude vechtsporten die alleen door de legendarische Shaolin-monniken nog worden beheerst. Pak je trouwe staf en beleef een uitdagend avontuur in het middeleeuwse China, vol genadeloze gevechten met hordes uiteenlopende vijanden.

https://now.gamescom.global/partner/kochmedia/9monkeys
Meer informatie over aanvullende samenwerkingen volgt in de komende dagen.
Daarnaast delen we tijdens gamescom 2020 met plezier de activiteiten van enkele van onze partners.

Intellivision Amico
Intellivision Amico is een videogame-entertainmentsysteem dat is gemaakt om sociale fun terug naar de woonkamer te brengen! Amico is het Italiaanse woord voor “vriend” of “maatje” en de Intellivision Amico maakt dit helemaal waar als videogameconsole die draait om plezier, waar voor je geld en gezelschap. Je kunt Amico heel makkelijk aansluiten op tv om meteen te genieten van de zes bijgeleverde premiumgames. Het systeem wordt standaard geleverd inclusief twee gebruiksvriendelijke controllers met kleurentouchscreen, en daar kun je nog eens zes aan toevoegen, zodat je met maar liefst acht spelers tegelijk kunt gamen. De betaalbare, gezinsvriendelijke games moedigen aan om samen te werken en zijn geschikt voor alle leeftijden: ze zijn helemaal vrij van expliciet geweld/bloed, grof taalgebruik of ongepaste inhoud. Amico is ontworpen voor een breed publiek, van nostalgische gamers tot gezinnen die samen van leuke games willen genieten – de perfecte nieuwe vriend voor je huis!

Intellivision zet retro-gaming tijdens gamescom 2020 weer op de kaart met diverse live-streams:
·        28 augustus – 20 uur CEST: gamescom retro @ Gamescom now
·        28 augustus – 22 uur CEST: Intellivision @ gamescom
·        30 augustus – 20 uur CEST: Official Retro Channel w/ Tommy Tallarico

Hier vind je beeldmateriaal van alle games: http://presse.kochmedia.com
Houd tijdens gamescom ook de activiteiten in de gaten van onze andere partners, zoals SEGA, TaleWorlds en Focus Home Interactive.