Knockout City, het door trefbal geïnspireerde team-based multiplayerspel van EA en Velan Studios, is nu verkrijgbaar

Brie Larson, BrookeAB en Sykkuno spelen de hoofdrol tijdens het openingsweekend voor de gratis Block Party van het spel. 

Vrijdag 21 mei 2021 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Velan Studios Knockout City uitgebracht, een spannend team-based multiplayer-spel met weergaloze actie die is geïnspireerd door trefbal. Spelers kunnen Knockout City t/m 30 mei gratis spelen en meedoen aan de 9-daagse Block Party, een serie in festival-stijl met als hoofdrolspelers beroemdheden en game-persoonlijkheden, waaronder de met een Academy Award bekroonde actrice Brie Larson, BrookeAB en Sykkuno, die samen tegen fans spelen voor dodgebrawl-glorie.

Met de intense spanning van de competitie, de humor en de absurditeit die je alleen in trefbal kunt vinden, daagt Knockout City spelers uit voor een intense spelervaring met een eigen unieke stijl. Knockout City-spelers ontdekken levendige omgevingen terwijl ze zich brawlend met zes unieke soorten ballen een weg banen door vijf multiplayer-maps boordevol actie. Spelers kunnen zich ook zelf tot een bal oprollen, zodat teamleden ze als wapen in de strijd kunnen werpen tijdens dynamische matches.

Met cross-play en cross-progression kunnen maximaal 32 vrienden samenwerken op verschillende platformen om Crews te vormen, en zelfs tussen platforms schakelen, terwijl de voortgang intact blijft. Schakel rivaliserende Crews uit en word gekroond tot het beste team. Personages en Crews zijn tot in detail aan te passen, zodat stijlvolle spelers zich een uniek uiterlijk kunnen aanmeten met honderden cosmetische items en voortgangslevels, waaronder outfits, kapsels, gliders, taunts, KO-effecten en nog veel meer.

”Knockout City is anders dan andere team-based multiplayer-games; de dynamische gameplay biedt dodgebrawlers de kans om hun moves te laten zien en samen met hun Crew een eigen stijl te creëren”, aldus Karthik Bala, CEO van Velan Studios. “Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt om een spannende, uitdagende draai aan het spel te geven, en we kunnen niet wachten om te zien hoe spelers hun dodgebrawl-technieken onder de knie proberen te krijgen. De gratis proefperiode van 9 dagen is voor spelers en hun vrienden een geweldige manier om kennis te maken met de game op hun favoriete platform. Ze kunnen samen hun skills verbeteren en rivaliserende Crews een kopje kleiner maken.”

Om de release van het spel te vieren, vind je van 21 mei 14.00 CEST tot 30 mei 14.00 CEST een serie evenementen op de Block Party, waaronder gameplay-streams, team match-ups, uitdagingen van ontwikkelaars en nog veel meer. De Community Crew Up begint als streamers hun communities uitnodigen om in-game doelstellingen te bereiken en prijzen voor hun publiek te winnen. Bekijk hoe Brie Larson, BrookeAB en Sykkuno een team vormen om 3v3 live te spelen op Bries YouTube-kanaal!

Spelers die tijdens de Block Party besluiten om Knockout City voor €19,99 aan te schaffen, krijgen toegang tot beloningen waarmee ze direct kunnen pronken, waaronder een epische outfit, een kapsel, een bril, een glider, een intro pose, een KO-effect, player icons en 500 Holobux*. EA Play-leden krijgen vanaf 21 mei onbeperkt toegang tot het volledige spel. Daarbij krijgen ze niet alleen alle hierboven genoemde beloningen, maar ook een exclusieve beloning voor leden: de Epic Ready Up-outfit. Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Game Pass voor PC-leden krijgen tevens toegang tot het volledige spel en exclusieve ledencontent via EA Play. Als een nog grotere bundel meer je stijl is: fans die de Deluxe Edition tijdens het evenement kopen, ontvangen het basisspel, alle hierboven genoemde Block Party-beloningen, alle cosmetische Deluxe-items en 1000 Holobux extra voor €29,99.

Knockout City Season 1 begint op 25 mei, slechts vier dagen na de release. Spelers kunnen beloningen vrijspelen in complexe Crew Contracts en samenwerken om de Street Rank van een Crew te verbeteren en zeldzamere cosmetische items te verdienen, allemaal terwijl ze mee-brawlen in nieuwe playlists, inclusief Ball Up Brawl vanaf Week 1. Spelers kunnen ook doorspelen op een nieuwe map in Jukebox Junction en League Play, die toegankelijk wordt zodra spelers genoeg hebben geleveld in Contracts and Street Play. Extra content na de release bestaat uit nieuwe maps, modes, ballen, tijdelijke evenementen en nog veel meer, zodat spelers continu alert blijven.

Knockout City biedt ondersteuning voor cross-play en cross-progression, en is het nieuwste spel met het label EA Originals. Het spel is nu verkrijgbaar voor €19,99 op de PlayStation 4, de Xbox One, de Nintendo Switch, PC via de EA-desktopapp-bèta en Origin, Steam, de Epic Games Store, en de PlayStation 5 en Xbox Series X|S via backwards compatibility, en verder voor EA Play- en Xbox Game Pass Ultimate-leden.