KIES JE PAD, CREEËR JE VERHAAL EN SCHRIJF GESCHIEDENIS: GRID® IS TERUG IN DE RACE!

Racer over vier continenten en race tegen Fernando Alonso die meedoet als Race Consultant

Codemasters® kondigt vandaag de terugkeer van één van haar meest geliefde franchises aan, GRID®, die op 13 september de langverwachte herintrede maakt op PlayStation®4 computer entertainmentsysteem, de Xbox One familie-apparaten inclusief Xbox One X en Windows PC. GRID levert als vierde deel in de serie intense wiel-tot-wiel raceactie, over vier continenten in ’s werelds meest bekende straten en circuits. Kies uit GT-, Touring-, Stock-, Muscle-, Super-Modified auto’s en meer op racetypes zoals Circuit, Street Racing, Ovals, Hot Laps, Point-to-Point en World Time Attack.

GRID heeft de perfecte balans tussen risico en beloning voor elke soort racer. De responsieve handling en leercurve spreekt zowel casual arcade-gamers als de core simulatie-racers aan. Progressie wordt beoordeeld met liveries, player cards, teamgenoten, achievements en driving accolades. AI-bestuurders zorgen ervoor dat je tot het gaatje gaat om een podiumplek te verdienen in het GRID World Series Championship. Realistische schade heeft invloed op beide de prestaties van de auto en de handling, te veel botsingen met dezelfde racer zorgen ervoor dat die bestuurder uitgroeit tot Nemesis die er alles aan doet om wraak te nemen.
Fernando Alonso heeft zich gevestigd als één van de beste moderne racers over F1®, Endurance- en Stock Racing en heeft zich aangemeld als Race Consultant die ook in-game verschijnt. Spelers doen mee met een serie events tegen een deel van Alonsos Esports raceteam ‘FA Racing’ over meerdere raceklassen voor ze oog in oog te staan met de voormalig wereldkampioen in zijn beruchte Renault R26 F1®.

GRID is een racingfranchise die door onze community wordt vereerd en we zijn verheugd om het naar de huidige generatie consoles te brengen”, zei GRID Game Director Chris Smith. “De game biedt zo veel variatie en diepte, van het aantal moderne en klassieke auto’s tot aan de locaties en raceopties. De game zal met de bekroonde handling alle soorten spelers aanspreken, van casual bestuurders die een laagdrempelige uitdaging zoeken tot aan sim-bestuurders die wat serieuze fun willen.
We zijn verheugd om naast Fernando Alonso te werken, misschien wel één van ’s werelds beste coureurs ooit. Zijn ervaring en kennis heeft ons in staat gesteld om beide de handling en performance van onze auto’s te verbeteren. We zijn trots dat hij zich in-game en als Race Consultant aangemeld heeft. We kunnen niet wachten tot spelers de uiteindelijke versie ervaren wanneer de game in september naar PlayStation 4, Xbox One en PC komt.”

Fernando Alonso voegt ook het volgende toe: “Als deelnemer aan F1®, Endurance- en Stock Racing is GRID de perfecte game voor mij en ik ben bij dat de studio zowel mijzelf als mijn racing team toegevoegd heeft. GRID biedt zo veel variatie en ik zie de uitdaging graag tegemoet wanneer spelers het tegen mij opnemen.”
Pre-orders voor GRID en GRID Ultimate Edition (early access) zijn vandaag beschikbaar. De Ultimate Edition heeft content uit Season 1-3.
Volg voor meer nieuws en details de Codemasters game blog en social-kanalen op Instagram, Twitteren Facebook.