Jagex kondigt bordspel en tabletop RPG van populaire game RuneScape aan

Maandag 24 januari 2022, Manchester, VK – RuneScape, een van de populairste en langstlopende online role-playing-videogamefranchises voor PC, Mac en mobiel, krijgt later dit jaar een bordspel en een tabletop RPG.

Jagex, de ontwikkelaar en uitgever van RuneScape, heeft de handen ineengeslagen met Steamforged Games, een grootmacht op het gebied van tabletop-gaming. Samen gaan ze zowel een bordspel als een tabletop roleplaying game (TTRPG) maken geïnspireerd op RuneScape’s rijke fantasiewereld van Gielinor. Het bordspel lanceert op Kickstarter, terwijl de TTRPG rechtstreeks naar de winkels gaat. Beide spellen komen nog dit jaar uit.

De spellen zijn gebaseerd op avonturen, personages en locaties uit de rijke 21-jarige geschiedenis van RuneScape. Klassieke quests en personages worden op een frisse, maar vertrouwde manier verwerkt en iconische elementen van de videogames zijn doorvertaald naar deze fysieke spellen. Fans van zowel RuneScape als Oldschool RuneScape hebben dus genoeg om naar uit te kijken!

Bordspel
Het bordspel neemt één tot vijf spelers mee op quest-gebaseerde campagnes door Gielinor. Spelers moeten uitrusting maken en upgraden, hun personages upgraden, speciale recepten koken, omgaan met NPC’s en hun skills testen terwijl ze verschillende regio’s van de wereld verkennen. Ook zijn er zijmissies om spelers onderweg af te leiden en te vermaken.

TTRPG
De TTRPG bestaat uit een rijk geïllustreerd, hardcover regelboek dat je een RuneScape tabletop roleplaying game laat runnen. Je bouwt je eigen personages, verkent Gielinor en creëert unieke en spannende quests. Het TTRPG-boek is ook volledig compatibel met de fifth edition regelset van ’s werelds favoriete roleplaying tabletop game.

De RuneScape-spellen worden Steamforged’s twaalfde bewerking van een videogame voor tabletop. Een eerdere adaptatie was onder meer het Monster Hunter: World-bordspel, dat in 2021 3,4 miljoen pond opleverde op Kickstarter.

Phill Mansell, CEO van Jagex, zegt:
“Na meer dan 21 jaar exclusief digitaal beschikbaar te zijn geweest, is het ontzettend spannend om samen te werken met Steamforged en nieuwe RuneScape role-playing-avonturen te creëren voor tabletop gamers. Steamforged lanceert het bordspel via een crowdfundingplatform. Dat weerspiegelt onze aanpak om de community’s van RuneScape te betrekken bij het overbrengen van de game naar tabletop.”

Mat Hart, Creative Director en CCO van Steamforged, zegt:
“Steamforged is vereerd om samen te werken met Jagex. We kijken er naar uit om onze schat aan ervaring in het aanpassen van videogames te gebruiken om een van de meest populaire online role-playing-games naar tabletop te brengen. Het rijke RuneScape-universum zal zich prachtig vertalen naar bord- en tabletopspellen. Door gebruik te maken van een crowdfundingplatform en andere speciale community-ruimtes, kunnen we tijdens de ontwikkeling direct in contact komen met fans van RuneScape en Old School RuneScape. Pak je rune armor, zet je party hat op en maak je klaar om te rollen!”

Schrijf je hier in om de laatste updates over de RuneScape-spellen te ontvangen.