It Takes Two, de bekroonde co-op avonturengame, wordt op 4 november uitgebracht voor Nintendo Switch

Nodig een vriend uit om gratis de Game van het Jaar 2021 te spelen met de Friend’s Pass

REDWOOD CITY, Calif. – 13 september 2022 – Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) bekendgemaakt dat It Takes Two, winnaar van meer dan 90 awards waaronder The Game Awards en Game of the Year van DICE, naar de Nintendo SwitchTM komt op 4 november 2022. It Takes Two, oorspronkelijk ontwikkeld door Hazelight Studios en uitgegeven onder het EA Originals-label, biedt dezelfde geprezen co-op-ervaring, geoptimaliseerd voor Nintendo Switch.

“Als Nintendo-fan vind ik het geweldig dat Switch-spelers eindelijk van It Takes Two kunnen genieten”, aldus Josef Fares, oprichter en Game Director van Hazelight Studios. “Turn Me Up Games heeft een uitstekende staat van dienst in het introduceren van games voor Nintendo Switch, en we vertrouwen erop dat hun expertise de fantastische wereld van It Takes Two over kan brengen op het platform.”

Met de port van Turn Me Up Games, een ervaren studio die gespecialiseerd is in Nintendo Switch-games, kunnen spelers in de lokale co-op van It Takes Two duiken met een tweede set Joy-Cons, een gamepad of door twee Switch-consoles te koppelen. Spelers die de game bezitten kunnen ook een vriend uitnodigen om gratis mee te spelen dankzij de Friend’s Pass*. Daarnaast kan het verhaal over een relatie die onder druk staat worden beleefd met nieuwe voice-overs in het Japans, Frans, Duits en Spaans, en ondertiteling in meerdere talen.

“We zijn enorme fans van Hazelight en It Takes Two, en we kunnen niet wachten om dit spel voor Nintendo Switch te ontwikkelen”, aldus Scott Cromie van Turn Me Up Games. “We hebben in het verleden samengewerkt met Josef om zijn met een BAFTA bekroonde game, Brothers: A Tale of Two Sons, naar de Switch te brengen, en dankzij deze samenwerking kunnen we nóg een bekroonde titel naar het platform brengen. Spelers kunnen dezelfde nadruk op avontuur en meeslepende verhalen verwachten in It Takes Two – dat bij sommige spelers al een speciaal plekje in het hart heeft – maar nu op Nintendo Switch.”

In It Takes Two proberen spelers het ingewikkelde web te ontrafelen waarin Cody en May verstrikt zijn geraakt door een magische spreuk die ze in poppen heeft veranderd. Ze komen steeds weer voor nieuwe, belachelijke en hilarische uitdagingen te staan, mede door de onvoorspelbaarheid die de levels te bieden hebben. Of het nu gaat om op hol geslagen stofzuigers, gladde liefdesgoeroes met veel meningen of een nachtclub die dringend een dj nodig heeft: er duiken steeds weer obstakels op die voor hilarische en hartverwarmende momenten zorgen. Kortom: Cody en May moeten goed samenwerken en alles op alles zetten om hun gebroken huwelijk te redden.

It Takes Two is beschikbaar voor pre-order vanaf 13 september en verkrijgbaar in de winkels en online vanaf 4 november 2022 voor Nintendo Switch, Switch Lite en Switch OLED voor €39,99.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven over It Takes Two voor Nintendo Switch ga je naar https://www.ea.com/nl-nl/games/it-takes-two/about/nintendo-switch en lees meer over de vereisten voor co-op. Bekijk de trailer van de game hier.

*Voor de Friend’s Pass moet je de Friend’s Pass en het toepasselijke platformaccount installeren. Om online te spelen, heb je een vriend op hetzelfde platform nodig. Eén gebruiker moet de volledige game bezitten zodat de co-op-speler de volledige game kan spelen.