Iconische Syberia-franchise krijgt nieuw deel: Syberia: The World Before

Kate Walker keert terug in een splinternieuw avontuur

Amstelveen, 19 augustus 2019 – Mindscape, Microïds en Benoît Sokal kondigen vol trots de voortzetting van de iconische adventure-franchise Syberia aan met een splinternieuwe titel: Syberia: The World Before. In deze game reis je als Kate Walker naar verschillende continenten en tijdsperiodes, en ervaar je de chaos en tragedies uit de twintigste eeuw.

Syberia: The World Before biedt fans de unieke atmosfeer waar de Syberia-reeks bekend om staat, met een spannend verhaal dat wordt gekenmerkt door mysterie, poëzie en emotie. Daarnaast zijn reizen, ontdekken en creatieve mechanics zeer belangrijke aspecten van Syberia: The World Before en kun je genieten van het oogstrelende artwork van de Belgische ontwerper Benoît Sokal. Zijn dromerige, besneeuwde landschappen, automatons en sympathieke, extravagante personages zullen zowel fans van het eerste uur als nieuwe spelers kunnen bekoren.

‘De fans zijn, twee jaar na de release van de laatste episode in de Syberia-franchise, ontzettend nieuwsgierig naar de voortzetting van het avontuur van de geliefde Kate Walker. De game is al in ontwikkelingsfase en we zijn ontzettend trots om weer verenigd te worden met het magistrale universum van Benoît Sokal. Dit splinternieuwe avontuur geeft spelers de kans om onze heldin nog beter te leren kennen en zich opnieuw te begeven in de atmosfeer waar de eerste games zo geliefd door zijn geworden’, zegt Elliot Grassiano, Vice-President van Microïds.

Benoît Sokal, artistic director en auteur van het verhaal, vult aan: ‘Ik ben ontzettend blij dat Kate’s avontuur wordt voortgezet, evenals de samenwerking met het geweldige team van Microïds. We willen de fans een even mysterieus verhaal geven als eerder, maar met nog meer automatons om te bedienenen, puzzels om op te lossen en unieke personages om te ontmoeten. Ik kan niet wachten om jullie meer van de game en het universum te laten zien.’

Meer informatie over onder andere de releasedatum en beschikbare platformen wordt binnenkort onthuld.