Iconisch make-upmerk M·A·C Cosmetics kondigt samenwerking met populaire computerspel De Sims 4 aan

Dinsdag 16 juni 2020 – M·A·C Cosmetics bundelt zijn krachten met Maxis™, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA), voor een speciale samenwerking met het populaire computerspel De Sims™ 4. Hiermee is M·A·C Cosmetics het allereerste make-upmerk ooit dat beschikbaar zal zijn in de game.

Met de gratis update in de basisgame*, die nu beschikbaar is, kunnen spelers met echte M·A·C looks experimenteren in de Creëer-een-Sim modus. Hierin kunnen ze elk detail van hun Sims aanpassen, van hun uiterlijke kenmerken tot hun unieke trekjes en karaktereigenschappen. De samenwerking geeft spelers de kans om allerlei looks en stijlen met een breed aanbod van huidskleuren uit te proberen. Stijlen variëren van een casual look tot trendy en avant-garde glamourdesigns.

“De Sims heeft er de afgelopen 20 jaar naar gestreefd om mensen te inspireren zichzelf te zijn, zowel in de game als in het echte leven, en onze samenwerking met M·A·C Cosmetics versterkt de diversiteit en creativiteit van onze fantastische community nog meer,” zegt Lyndsay Pearson, General Manager en Executive Producer van De Sims. “Spelers kunnen met deze nieuwe make-uplooks van M·A·C experimenteren om Sims te creëren die uniek zijn en hun eigen beautyregels schrijven.”

De samenwerking tussen M·A·C en De Sims 4 is heel natuurlijk, want beiden delen dezelfde merkwaarden die gericht zijn op inclusie, zelfexpressie en creativiteit. M·A·C Cosmetics is gemaakt voor iedereen, ongeacht leeftijd, ethniciteit of gender en biedt een volledig portfolio van producten met de kunst van make-up als uitgangspunt.

Romero Jennings, Director of Makeup van M·A·C, die de looks heeft ontwikkeld, ontwierp elke make-upstijl met verschillende huidskleuren in gedachten. “Als gekleurde make-up artist, is het met name belangrijk dat de looks voor Simmers met alle huidskleuren werken,” zegt Jennings. Geïnspireerd op M·A·C’s uitgebreide productreeks bieden deze nieuwe opties Simmers eindeloze aanpasbare make-uplooks.

“Het was zo leuk om alle make-up en inspiraties van eindeloze fotoshoots, masterclasses, popcultuur en honderden Fashion Weeks digitaal na te bootsen. Met zoveel van ons rond de hele wereld die momenteel thuis blijven, zal onze samenwerking Simmers inspireren om make-up artists te worden door zichzelf op een manier te uiten die de game nog nooit eerder heeft aangeboden. Ik kan niet wachten om de creaties van Simmers te zien, zowel in de game als in het echte leven” zegt Jennings

De mogelijkheden voor verbeelding en individualiteit zijn ongeëvenaard en iedereen wordt uitgenodigd om samen met M·A·C en De Sims 4 de grenzen van beauty te verkennen. Simmers worden aangespoord om hun digitale of echte looks met gebruik van #MACxTheSims op social media te delen of hun digitale make-upcreaties naar De Sims 4 Galerie te uploaden.

Ga voor meer informatie over M·A·C Cosmetics naar maccosmetics.com en volg Director of Makeup Artistry, Romero Jennings op Instagram en Tik Tok.

Voor meer informatie over De Sims 4 volg je @TheSims op Twitter, Instagram of TikTok, like je De Sims op Facebook en bezoek je TheSims.com.

*Om te spelen heb je de game De Sims 4 (los verkrijgbaar) en alle updates nodig.