EA, Motive en Lucasfilm kondigen Star Wars™: Squadrons aan, verkrijgbaar vanaf 2 oktober

Word een elite-piloot in het Star Wars™-universum en leer alles over starfighter-gevechten in de cockpit

Bundel je krachten of speel tegen anderen via PlayStation 4, Xbox One, Virtual Reality en PC via Origin™, Steam en Epic Games Store met crossplay-ondersteuning

Maandag 15 juni 2020 – Alle piloten opgelet! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), Motive Studios en Lucasfilm hebben vandaag Star Wars™: Squadrons aangekondigd, een meeslepende first-person ervaring met ruimteluchtgevechten in het geliefde Star Wars™-universum. Star Wars™: Squadrons bevat spannende 5v5-multiplayer-luchtgevechten, monumentale vlootgevechten en een origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactic Empire en de opkomst van de New Republic na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi™. Het spel wordt uitgebracht op 2 oktober 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, PC via Origin™, Steam en Epic Games Store, en kan worden gespeeld via Virtual Reality (VR) op PlayStation 4 en PC met ondersteuning voor crossplay. Stem op 19 juni om 01:00 uur CEST af op EA Play Live voor de onthulling van de gameplay van Star Wars™: Squadrons.

“We hebben dit spel gemaakt voor alle Star Wars™-fans die er ooit van hebben gedroomd om in hun favoriete starfighter door het heelal te vliegen”, aldus Ian Frazier, Creative Director, Motive Studios. “Via de samenwerking tussen de teams bij Motive en Lucasfilm hebben we een realistische starfighter-ervaring kunnen creëren met een authentieke verhaallijn, die Star Wars™ -fans uitnodigt om onontdekte uithoeken van het heelal in hun eigen schip te verkennen. We vinden het fantastisch om dit volgende week allemaal in actie te laten zien tijdens EA Play Live.”

In Star Wars™: Squadrons kruipen spelers in de huid van starfighter-piloten en stappen ze in de cockpits van iconische starfighters van zowel de New Republic- als Imperial-vloten.  Ze plannen de gevechten met hun squadron in de instructieruimte voordat ze opstijgen naar de ruimtegevechten in het heelal. In Fleet Battles doen spelers mee aan strategische 5v5-multiplayer-ruimtegevechten om het vlaggenschip van de tegenstander te slopen, en in Dogfights voelen ze de adrenaline van first-person multiplayer-gevechten terwijl ze samen met hun squadron zo veel mogelijk tegenstanders verslaan. Piloten zegevieren als team, stemmen ondertussen de samenstelling van hun squadrons af op hun speelstijlen, vermorzelen hun tegenstanders en volbrengen missiedoelen op bekende en gloednieuwe locaties, inclusief de gasreus van Yavin Prime en de verscheurde maan Galitan.

Star Wars™: Squadrons biedt rijke cosmetische opties en aanpassingsmogelijkheden voor gameplay middels beloningen en bonussen die je enkel vrij kunt spelen door de game te spelen. Als spelers promotie maken, verdienen ze componenten zoals wapens, rompen, motoren en schilden; dit naast cosmetische items waarmee ze hun cockpit, het exterieur van hun schip en het uiterlijk van hun piloot kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen spelers een squad vormen met hun vrienden en tegen anderen spelen, ongeacht het platform, omdat er ondersteuning wordt geboden voor crossplay op de PlayStation 4, Xbox One, PC en VR.

Star Wars™: Squadrons bevat tevens een singleplayer-verhaal dat de gebeurtenissen na de Battle of Endor tot leven brengt als de Rebel Alliance de Death Star II heeft vernietigd. Tijdens het verhaal leren spelers wat het betekent om piloot te zijn terwijl ze beurtelings strijden vanuit het perspectief van twee configureerbare piloten: één dient in het heldhaftige Vanguard Squadron van de New Republic, terwijl de andere vecht voor het angstaanjagende Titan Squadron van de Galactic Empire. Het authentieke verhaal bevat een diverse cast, originele personages en een aantal cameo’s van bekende gezichten uit het Star Wars™-universum.

Star Wars™: Squadrons kan nu worden gepre-orderd* en is vanaf 2 oktober verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor €39,99. EA Access**- en Origin™ Access Basic**-abonnees kunnen direct na de release maximaal 10 uur spelen en krijgen 10% korting op de aankoop van het volledige spel. Origin Access Premier**-abonnees krijgen volledige toegang tot Star Wars™: Squadrons op PC en kunnen tijdens hun abonnement profiteren van alle voordelen van Basic. Voor meer informatie bezoek je https://www.ea.com/nl-nl/games/starwars/pilotswanted.

Volg de EA Star Wars-kanalen op Twitter en Facebook, of bezoek https://www.ea.com/nl-nl/games/starwars om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.