Hiphopartiest Kevin brengt officiële Oranje Futsal anthem uit

Kevin op bezoek bij Oranje Futsal op de KNVB Campus in Zeist – Foto: KNVB

Zeist, 18 januari 2022 – Hiphopartiest Kevin, die zijn muziek uitbrengt onder zijn alias Slowflowanimal, heeft het officiële Oranje Futsal anthem ‘Beastmode’ uitgebracht.

Met 204 miljoen streams is Kevin de meest gestreamde Nederlandse artiest van 2021 volgens Spotify. De Rotterdamse rapper scoorde onder andere grote hits met ‘Gordelweg’ en ‘Samen’ (ft. Yade Lauren). Kevin droomde zelf vanaf jongs af aan van een voetbalcarrière en speelde in zijn kindertijd al op hoog professioneel niveau bij Excelsior Rotterdam.

Logische samenwerking
De samenwerking tussen Kevin en Oranje Futsal is geen onlogische keuze, aldus Oranje Futsal speler Mohamed Attaibi die heeft geholpen bij de totstandkoming van de track. “De cultuur en liefhebbers van hiphop muziek hebben veel raakvlakken met de doelgroep van straatvoetbal en Futsal. Kevin was voor mij de perfecte artiest om deze werelden bijeen te brengen in een inspirerende Oranje Futsal track. Hij is immens populair onder de doelgroep en met een goede reden. Hij heeft een meesterlijk talent om teksten tot leven te laten komen en met zijn kennis en achtergrond als jeugdvoetballer bij een profclub was dit een absolute match.”

Beastmode
Kevin heeft de track speciaal geschreven in aanloop naar het EK Zaalvoetbal in eigen land om jeugd te inspireren om zelf ook een balletje te gaan trappen en het Oranje Futsal team te supporten:

“Het was een eer om gevraagd te worden om een song te maken voor het Oranje Futsal team. Ik voetbal zelf ook al mijn hele leven, zowel op veld als in de zaal, dus dit is voor mij geen onbekend terrein. Hopelijk kan ik door middel van deze track een bijdrage leveren om zo de aandacht en de support voor Oranje te vergroten op dit EK.”

Beastmode
De track is speciaal geschreven in aanloop naar het EK Zaalvoetbal in eigen land om jeugd te inspireren om zelf ook een balletje te gaan trappen en het team tijdens het EK te volgen.

Het nummer ‘Beastmode’ is gratis te beluisteren via knvb.nl/beastmode en is nu al ruim duizenden keren gestreamd.

UEFA Futsal EURO 2022
Morgen, 19 januari, start UEFA Futsal EURO 2022, het grootste EK zaalvoetbal ooit. De wedstrijden van Oranje Futsal, een kwartfinale, de halve finales en de finale zijn live te zien bij de NOS op tv. Ook worden de wedstrijden van Oranje Futsal op radio voorzien van commentaar en is er online aandacht voor het toernooi via NOS.nl en de NOS-app. Het volledige uitzendschema is te vinden op knvb.nl/futsaleuro. Hoogtepunten van alle wedstrijden kunnen vanaf middernacht op UEFA.tv worden bekeken.