Hilarisch: YouTubers en gamers strijden om high score onder extreme omstandigheden

Sonic Forces krijgt vlammende lancering in snelste houten achtbaan van Benelux

Amsterdam, maandag 13 november 2017 – Sonic the Hedgehog is terug in het gloednieuwe Sonic Forces™, de razendsnelle actie-platformer van het team achter Sonic Colors™ en Sonic Generations™. Om deze nieuwe game te lanceren, werd een uniek launch event georganiseerd in Attractiepark Toverland te Sevenum: gamers en YouTubers werden uitgedaagd om een high score neer te zetten in de snelste houten achtbaan van de Benelux. Dit leverde https://www.youtube.com/watch?v=iXBaLVvgc0Y !

Adrenalinekick
Onder anderen YouTubers Joost Bouhof, Koolein en Qucee gingen de uitdaging aan. “Onmogelijk”, zegt Koolein achteraf. “Halverwege de achtbaan had ik gewoon niet meer door wat er op de Switch gebeurde en heb ik alleen maar tegen de muur gesprongen.” Qucee beaamt dit tegenover Metro: “Ik dacht in het begin ik ga dit wel redden, ik ga ver komen. Maar op een gegeven moment ga je vaart maken en toen kon ik mij niet meer concentreren. Je krijgt echt een adrenalinekick en ik moet altijd lachen als ik adrenaline heb.” Jacco Stoete van gaming magazine Power Unlimited ging er uiteindelijk met de high score en vier vrijkaarten voor Toverland vandoor.

De snelste houten achtbaan van de Benelux
De achtbaan waar het toernooi in plaatsvond heet Troy en staat bekend als de grootste, langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. De achtbaan viert dit jaar haar tiende verjaardag en is één van de populairste attracties van Toverland. Het toernooi was een initiatief van gameuitgever en -distributeur Koch Media Benelux en marketingbureau Vertigo 6.

Razendsnelle actie
In Sonic Forces vecht je tegen iconische vijanden en sterke nieuwe schurken, inclusief Dr. Eggman, Zavok en Metal Sonic, om het uiteindelijk op te nemen tegen Sonic’s sterkste vijand tot nu toe, Infinite. Sonic Forces is gemaakt door het team dat je eerder Sonic Colors™ en Sonic Generations™ bracht. Sonic Forces laat spelers de razendsnelle actie beleven als Modern Sonic, over gevaarlijke platformen sprinten als Classic Sonic, en krachtige nieuwe gadgets gebruiken met hun eigen aangepaste Hero-personages. De game is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC.

Blijf op de hoogte van het laatste Sonic the Hedgehog™ nieuws! Volg Sonic op TwitterInstagram en Facebook, en abonneer op het Twitch– en YouTube kanaal.