Grootschalige oorlogsvoering keert terug in Battlefield 2042, nu verkrijgbaar

Met drie unieke multiplayer-ervaringen: All-Out Warfare, Battlefield Hazard Zone en Battlefield Portal

REDWOOD CITY, Calif. – 19 november 2021 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) heeft de langverwachte first-person shooter Battlefield™ 2042 uitgebracht. Battlefield 2042, dat mogelijk wordt gemaakt door baanbrekende technologie via de Frostbite-engine, ondersteunt matches voor maximaal 128 spelers op de nieuwste consoles* en PC. Het spel introduceert epische maps in een dynamische wereld en luidt een terugkeer in naar moderne omgevingen, die toegang bieden tot de actievolle sandbox gameplay met voertuigen, wapens en nog veel meer. Battlefield 2042 wordt door EGN gezien als een ware evolutie van de franchise, IGN prees de titel voor zijn indrukwekkende, enorme en gedetailleerde maps en Game Informer beschreef de game als ‘eenvoudig aan te bevelen.’

Battlefield 2042 voert spelers naar een totale oorlog in de nabije toekomst, waarin sprake is van een schaarste aan grondstoffen en de wereldmachten van de Verenigde Staten en Rusland in conflict zijn, terwijl vluchtelingen uit ingestorte naties, ook wel de Non-Patriated (“No-Pats”) genoemd, proberen te overleven. Het spel bevat de kenmerkende Levolution uit de franchise met daarnaast dynamische stormen en omgevingsgevaren, die extra dynamiek creëren en zo het strijdveld en de tactische gevechten veranderen.

Het verhaal over Battlefield 2042 wordt op een gloednieuwe manier voor de franchise verteld en biedt spelers een wereld gezien door de ogen van Specialists: gloednieuwe speelbare soldaten voor de Battlefield-franchise. Ondertussen moet je de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van de mensheid overleven en strijden om een plek aan tafel in deze nieuwe wereld. Spelers kunnen nu in de huid kruipen van een van de 10 Specialists, die allemaal zijn uitgerust met hun eigen unieke Specialist Trait/Specialty en volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijgen spelers toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die ze tijdens de strijd kunnen gebruiken. Op deze manier krijgen ze talloze strategische opties voor de combinatie die perfect bij hun speelstijl en die van hun squads past om de overwinning binnen te slepen.

“Battlefield 2042 introduceert een innovatieve en moderne benadering van first-person shooters, zodat spelers volledig kunnen opgaan in het uitgebreide universum van het spel”, aldus Oskar Gabrielson, General Manager van DICE. “Onze teams uit de hele wereld hebben een ongeëvenaarde ervaring voor spelers gecreëerd. Met nieuwe modes zoals Battlefield Portal en Hazard Zone, de terugkeer van tijdloze favorieten in All-Out Warfare en een verhaallijn die wordt verteld vanuit het perspectief van onze Specialists is Battlefield 2042 van begin af aan gemaakt met de spelers in gedachten.”

Battlefield 2042 wordt uitgebracht met drie unieke en actievolle multiplayer-ervaringen die zijn afgestemd op elke speelstijl. Het gaat om:

  • All-Out Warfare – Met de grootste maps in de geschiedenis van de franchise zorgt de terugkeer van de populaire modes Conquest en Breakthrough voor de intensivering van totale oorlog in grootschalige gevechten met maximaal 128 spelers*, dynamisch weer, omgevingsgevaren en spectaculaire wereldgebeurtenissen, inclusief chaotische tornado’s die over de map razen en zandstormen die de lucht verduisteren.
  • Battlefield Portal – Battlefield Portal, dat is ontwikkeld door Ripple Effect Studios, is een revolutionaire, door de community gedreven ervaring waarin spelers de regels van oorlog kunnen bepalen en tegelijkertijd hun creaties met andere spelers kunnen delen. De ervaring bevat een robuust ontwerppakket met settings, aangepaste modes en een Logic Editor waarmee spelers een Battlefield-ervaring kunnen creëren, delen en ontdekken die hun dromen overtreft, met een vertrouwd aanbod van wapens, voertuigen, uitrustingen en nog veel meer. De Battlefield Builder-tool stelt spelers in staat om unieke games op te zetten en stimuleert creativiteit en experimenten. Spelers kunnen de regels voor hun eigen definitie van Battlefield 2042 aanpassen en instellen, gebruikmakend van de iconische maps en al het materieel uit Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 en Battlefield 3.
  • Hazard Zone – Een gloednieuwe, bloedstollende extractiemodus voor vier spelers, waarin spelers unieke squads samenstellen op basis van de persoonlijke kwaliteiten van elke Specialist en hun speelstijl, met als doel het vinden van Data Drives die over het strijdveld verspreid liggen. Dit doel moet worden gehaald terwijl je het opneemt tegen vijandelijke squads met hetzelfde doel en uitdagingen in de omgeving aangaat, zoals een verwoestende tornado die op elk moment kan toeslaan en dodelijke Occupying Forces die grondstoffen verbruiken en nabije vijanden waarschuwen. Hazard Zone is een zenuwslopende survival-ervaring die je kunt spelen op alle zeven Battlefield 2042 All-Out Warfare-maps.

Voor meer informatie over de aanbiedingen van elke editie, de abonnementsaanbiedingen van EA Play en EA Play Pro en meer informatie over het spel bezoek je https://www.ea.com/nl-nl/games/battlefield/battlefield-2042 of volg je de game op YouTubeTwitter of Instagram.