GRID™ Legends-uitbreiding met nieuwe endurance racing-spelmodus en het legendarische Fuji Speedway Circuit

Extra spanning en sensatie met nieuwe auto’s, nieuwe routes, story en career-events en een spookachtige Halloween-ervaring 

Codemasters™ en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) lanceren vandaag Enduring Spirit*, een nieuwe multi-class endurance racing-spelmodus voor GRID™ Legends. De story-based en cross-platform multiplayer DLC introduceert een nieuw game-element waar coureurs in lange afstandsraces hun skills en uithoudingsvermogen testen. Met de introductie van het iconische Fuji Speedway circuit kunnen spelers strijden voor de winst door met vier nieuwe auto’s op de nieuwe routes van deze legendarische locatie te racen.

De nieuwe spelmodus nodigt spelers uit om samen met Race-waaghals Yume Tanaka te racen als de wonderbaarlijke ‘Driven to Glory’-coureur Lara Carvalho in het Seneca ‘GRID of Legends’-toernooi. Het verhaal speelt zich af in acht thematische verhaalervaringen en gebeurtenissen. Het doorstaan van de hitte en het vinden van balans en harmonie zijn essentieel om de overwinning te claimen.

Deze spelmodus verhoogt de spanning en stelt spelers in staat om langer en tot vijf klassen tegelijk te racen. De vier nieuwe voertuigen die aan de ‘eclectic’-selectie zijn toegevoegd, zijn krachtige monsters zoals de Bentley Speed8, Bentley Continental GT3, de BMW V12 LMR en de vlotte en wendbare Autozam AZ-1 Mazdaspeed Kei. Deze pack bevat ook drie nieuwe gesponsorde carrière-gebeurtenissen, een groot aantal iconen, liveries en banners voor in-game gebruik.

“Endurance racing is één van de meest uitdagende en onvoorspelbare motorsport-formats en het vereist dat de coureur één is met de auto”, zei Paul Lovell, Senior Games Designer bij Codemasters. “We zijn enthousiast om dit, samen met legendarische Fuji Speedway circuit, tot leven te brengen in onze nieuwe DLC. Met lange stukken voor hoge snelheden en technische krappe bochten zin we ervan overtuigd dat spelers gaan genieten van de strijd met vrienden en de overwinning op eisen in de omgeving van Mount Fuji.” 

De nieuwe Enduring Spirit pack van GRID Legends is vanaf vandaag beschikbaar voor Xbox Series X|S, PlayStation®5, PlayStation 4, Xbox One, en PC. Kopers van de Deluxe Editie krijgen direct toegang tot deze content. Via online multiplayer kunnen spelers in Enduring Spirits hun vrienden uitdagen, die de inhoud van het pakket gratis** kunnen spelen en kunnen laten zien wat ze waard zijn op het circuit.

Voor het spookseizoen van het jaar, organiseert GRID Legends voor alle spelers ook een speciaal Halloween-event van vandaag t/m 6 november. Spelers die in een spookachtig Londen omringt door groene mist 5 ronden racen in de Cobra Cup-voertuigklasse, worden beloond met vijf op Halloween geïnspireerde voertuigpatronen.

Ga voor het laatste GRID-nieuws naar de website en de social kanalen op InstagramTwitter en Facebook.

*Vereist GRID Legends (apart verkrijgbaar) en alle game-updates.

**Toegang beschikbaar voor vrienden tijdens sessies waarin in de eigenaar van een Deluxe editie speelt. Één gebruiker moet de DLC bezitten. Spelers moeten tegelijk online zijn om samen te kunnen spelen. 

***Vereist GRID Legends and en alle game-updates om te spelen.