Gamesbedrijven in Arnhem verenigen zich en vormen Gamepact Gelderland

Arnhem, 16 juni – Vandaag hebben vier Arnhemse game-bedrijven aangekondigd dat ze gaan samenwerken onder de naam GamepactGelderland. Het nieuwe samenwerkingsverband wordt een multi-disciplinaire gaming netwerkorganisatie die elk vraagstuk op het gebied van games, gamification, game-evenementen, game-lanceringen kan faciliteren, begeleiden en oplossen. De focus ligt op een intensieve samenwerking van bedrijven die games als een onderdeel zien van hun bedrijfsstrategie zodat deze samenstelling als één bedrijf kan opereren van concept, creatie tot marketing en ondersteuning. Een opdrachtgever kan zo eenvoudig complexe opdrachten geven aan één contactpersoon die verder alle zaken regelt met de verbonden bedrijven over alle werkzaamheden.

Totstandkoming
Gamepact Gelderland is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Yellow Riders, Gamestad, Weber Interactive en Vertigo 6; vier partijen die op verschillende gebieden bezig zijn met gaming en zich allen in de ‘gaming corridor’ bevinden in de Arnhemse binnenstad. Yellow Riders helpt bij het ontwikkelen van games voor gedragsverandering, verbinding en motivatie. Weber Interactive ontwikkelt websites, apps en (online) games. Gamestad Arnhem enthousiasmeert jonge gamers om games te maken tijdens events en bijeenkomsten. Vertigo 6 is een Marketing- en PR-bureau dat werkt voor internationale gamesuitgevers zoals Electronic Arts, Jagex en Bandai Namco en hen ondersteunt op het gebied van marketing en PR in de Benelux en Scandinavië.

Meerwaarde Gamepact Gelderland
Er zijn meerdere gamecollectieven in Nederland, maar deze zijn vaak gericht op een specifiek onderdeel van het maken van een game. Gamepact Gelderland houdt zich bezig met het het gehele creatieproces; van idee en financiering tot aan het in de markt zetten van een product en kent alle ins en outs om anderen te kunnen helpen bij elke stap.

‘Serieus’ gamen
Gaming is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een steeds groter gedeelte van de bevolking is opgegroeid met (game)computers en gamingtechnieken zijn verweven in ons dagelijkse leven. Zelfs voetbalteams uit de Eredivisie hebben een eigen eSporter in dienst. “Gaming wordt vaak geassocieerd met entertainment, plezier en ontspanning, maar het medium op zich is ook uitermate geschikt voor (gedrags)verandering doordat het de gebruiker spelend laat leren.” zegt Stephan Aarts, oprichter van Yellow Riders. “Er zijn bijvoorbeeld ook game-toepassingen in de zorg, waarbij games patiënten beter en sneller kunnen laten rehabiliteren.”

Meer informatie over Gamepact Gelderland is terug te vinden op gamepactgelderland.nl.