AKO PRESENTS… BACK 2 SCHOOL #PARTYSTATION VANAF 21 JUNI GEOPEND OP UTRECHT CS

YOUTUBERS, ARTIESTEN & SOCIAL MEDIA WORKSHOPS CENTRAAL IN NIEUWE SEIZOENSWINKEL

Utrecht, 19 juni 2017 – AKO maakt vandaag bekend dat zij het Back to School-seizoen aftrappen met een nieuwe seizoenswinkel in de stationshal van Utrecht Centraal. Na de succesvolle Harry Potter Bookstore en de Pitstop Race Experience is het nu tijd voor een nieuw actueel thema: Back 2 School. De Back 2 School Party Station wordt drie maanden lang dé hangout waar scholieren terecht kunnen voor al hun nieuwe schoolartikelen. De officiële opening van de winkel vindt plaats op woensdag 21 juni om 14:00 uur. Acteur en DJ Ruud Feltkamp en YouTuber Tristan Albers (Draaiboek) zullen aanwezig voor een meet & greet en Ruud zal bovendien zijn DJ skills tentoonspreiden tijdens de openingsparty.

Elke dag een feestje
De scholieren hebben de laatste weken hard gewerkt aan de eindexamens. De uitslagen daarvan zijn afgelopen dagen bekendgemaakt en de meeste scholieren zijn nu eerst aan het ontspannen voordat ze over het nieuwe schooljaar willen gaan nadenken. Daar speelt de Back 2 School store op in.

“Het moet nu eerst elke dag een feestje zijn!” zegt, Sjaak Mark, Algemeen directeur AKO. “De activiteiten en diensten in de winkel zullen in de loop van tijd aangepast worden aan de mindset van de scholier. Wij focussen ons op dit moment vooral op ontspanning, maar tegen het begin van het schooljaar zullen we met diensten komen om het de scholier makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gratis boekenkaftservice wanneer je hier je schoolspullen koopt of aan ‘Selfie’-workshops. Er komt ook een speciaal Instagram-account voor scholieren met allerlei tips en tricks om zich optimaal voorbereiden op het nieuwe schooljaar.”

Signeersessies & gouden ticket
Tristan Albers heeft samen met andere bekende YouTubers “de Draaiboek Agenda” gelanceerd. Deze staat vol met foto’s van bekende YouTubers. De agenda is exclusief te koop bij AKO. In één van de agenda’s zit een gouden ticket verstopt. Vind je het ticket dan win je een persoonlijke fotoshoot van Tristan. Daar blijft het echter niet bij: tijdens de gehele looptijd van de winkel zullen er meerdere meets & greets worden georganiseerd met YouTubers en BN’ers.

YouTubers, artiesten & social media workshops
AKO wil zich met deze aanpak helemaal richten op de scholier van nu. “Je kunt niet alleen in de store terecht om de allernieuwste schoolspullen te kopen, maar je kunt ook chillen in de relaxhoek of zomaar je favoriete YouTuber of artiest tegen het lijf lopen. Daarnaast organiseren we meerdere keren per maand activiteiten gericht op de scholier van nu.” legt Sjaak Mark uit.

Geluksrad
De Back 2 School #Partystation maakt ook gebruik van gaming-elementen om nog meer beleving in de winkel te krijgen voor de scholier. Door het behalen van verschillende levels tijdens de aankopen, spaart de scholier voor extra korting. Daarnaast zijn er diverse nieuwe innovatieve producten te koop, zoals een notitieboek die je aantekeningen direct digitaal overzet. Ook maken bezoekers kans op leuke prijzen via het geluksrad.

In de aankomende maanden zal het volledige programma bekend worden gemaakt op de Back 2 School Facebook-pagina van AKO of op Instagram.