Game Mania zet vol in op More Better Retailer-strategie

Gamingspecialist luistert naar gamers en opent Game Mania Zone in Esports Game Arena 

Alphen aan den Rijn, 16 april 2019 – Game Mania zet vol in op de More Better Retailer-strategie met de opening van de Game Mania Zone in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Dit is een retailzone met een gericht productassortiment. Met deze strategie brengt de gameretailer het verkopen van de juiste gamingproducten in combinatie met de ultieme gamebeleving naar een groeiend aantal gameliefhebbers. Hiermee voldoet Game Mania aan de behoefte van de community en laat het zien succesvol te zijn in een digitaliserende markt.

More Better Retailer
Met de More Better Retailer-strategie legt de specialist in gaming naast het verkopen van de juiste gamingproducten de focus op het bieden van de ultieme game-ervaring aan klanten. “Wij zijn zelf gamers en kennen onze betrokken community als geen ander. Onze klanten willen naast goede service van onze experts en slimme deals, vooral een totaalervaring beleven. Dit is juist wat ons uniek maakt.” zegt Kris Lenaerts CEO van Game Mania. “Daarom pakken we dat creatief aan door bijvoorbeeld game-evenementen te organiseren in onze nieuwe Concept Stores zoals esports-toernooien en live viewings van wereldwijde events zoals de E3 in Los Angeles. Dankzij deze events, de nieuwste producten en relevante content weten wij de behoefte van onze klanten te vervullen en gamers bij elkaar te brengen. Met de opening van de Game Mania Zone brengen we deze aanpak ook naar nieuwe locaties waar we gamers kunnen bereiken en activeren. Op deze manier blijven wij succesvol in een digitaliserende markt waarin esports en gaming-events sterk groeien.“

Game Mania Zone
De strategie wordt al sinds september 2017 uitgerold in de Benelux met de succesvolle openingen van de Game Mania Concept Stores in Antwerpen, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De nieuwe Game Mania Zone in de Esports Game Arena is de nieuwste toevoeging aan deze reeks. “Het is voor ons essentieel om aanwezig te zijn waar onze doelgroep zich bevindt, zowel online als offline. Om dan de Game Mania Zone te openen in de populaire Esports Game Arena waar gameliefhebbers bij elkaar komen, is voor ons niet meer dan logisch.” zegt Lenaerts. “Wij denken actief na om in de toekomst meer Game Mania Zones te openen met waardevolle partnerships om gaming nog meer toegankelijk te maken voor iedereen, zowel spelers als kijkers. Gaming is booming en biedt veel kansen” besluit de CEO van Game Mania.

Ook Thomas Runhart van Esports Game Arena is blij met de samenwerking: “De samenwerking van Esports Game Arena en Game Mania zorgt voor de ultieme game-ervaring van begin tot eind. De leukste games kunnen onder het genot van een drankje op locatie gespeeld worden, waarna de game na aankoop thuis uitgespeeld kan worden”. In de speciale retailzone in de Esports Game Arena is het mogelijk om gaminghardware, accessoires en games direct aan te schaffen en USED-games te kopen en verkopen. Ook kunnen consumenten samen met de game-experts van Game Mania via de kiosk het volledige assortiment van Game Mania online bekijken en meteen bestellen om het de volgende dag gratis thuis te ontvangen.

In de trant van de More Better Retailer-strategie wordt de Game Mania Zone in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn feestelijk geopend voor het publiek op zaterdag 20 april vanaf 12 uur. Tijdens de opening kunnen gamers tegen scherpe kortingen populaire games zoals The Division 2 en Red Dead Redemption II kopen. Bovendien organiseert Game Mania voorafgaand aan de opening van de Game Mania Zone op 19 april de Nintendo Night in de Esports Game Arena. Iedereen is vanaf 19:00 uur welkom bij dit Nintendo-feest om onder het genot van een Nintendo-cocktail samen te gamen en een goodie te scoren. Toegang is gratis.

De nieuwe Game Mania Zone is gelegen aan de Raadhuisstraat 134, 2406 AJ in Alphen aan den Rijn.

Kijk voor meer informatie over de opening van de Game Mania Zone op: https://www.gamemania.nl/gamemaniazone/openingsacties en kijk voor meer informatie over de Nintendo Night op: https://www.gamemania.nl/gamemaniazone/nintendonight.