Ga op avontuur naar de rand van het sterrenstelsel in het De Sims™ 4 Star Wars™: Journey to Batuu Game Pack

Breng voor de allereerste keer Sims naar de Star Wars-wereld voor een authentiek verhalend avontuur in het nieuwste Game Pack van de succesvolle serie, verkrijgbaar vanaf 8 september voor PC en consoles

 Donderdag 27 augustus 2020 – Vandaag hebben Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), Maxis™ en Lucasfilm aangekondigd dat op 8 september het De Sims™ 4 Star Wars™: Journey to Batuu Game Pack* verschijnt voor PC via Origin™ en Steam, Xbox One- en PlayStation 4. Spelers krijgen de mogelijkheid om ‘met het leven te spelen’ en hun eigen unieke Star Wars-verhaal te beleven in een sterrenstelsels hier ver, ver vandaan.

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu speelt zich af op de afgelegen planeet aan de rand van de Outer Rim-gebieden, geïnspireerd op Star Wars: Galaxy’s Edge in Disneyland Resort en Walt Disney World Resort. Als nieuwe bezoekers van Batuu zullen Sims de authentieke bezienswaardigheden en geluiden van de Star Wars-wereld beleven, inclusief de Millennium Falcon en DJ R-3X’s interstellaire hits in Oga’s Cantina. Ze zullen ook spannende missies ondernemen, kennismaken met iconische personages als Rey en Kylo Ren en hun eigen lightsaber en droid bemachtigen.

“Met De Sims hebben we het geluk gehad de vorige Star Wars-content in onze game te kunnen integreren aan de hand van kostuums dankzij de hulp van Lucasfilm,” zei Lyndsay Pearson, Executive Producer voor De Sims. “Die in-game extraatjes hebben altijd enthousiaste reacties van onze spelers opgeleverd dus we kunnen niet wachten om te zien hoe ze hun verbeeldingskracht zullen gebruiken om hun eigen verhaal te schrijven in dit gloednieuwe, exclusieve Star Wars-avontuur.”

In De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu zullen spelers hun huis verlaten om naar de planeet Batuu te reizen waar ze moeten kiezen met welke factie ze willen samenwerken. De acties die Sims met hun gekozen factie uitvoeren, zullen uiteindelijk de machtsstrijd om de Black Spire-buitenpost beslissen. Sims kunnen ervoor kiezen om Rey en Vi Moradi te steunen als onderdeel van The Resistance, trouw zweren aan de First Order onder Kylo Ren of credits verdienen met Hondo Ohnaka en de Schurken. Als Sims spannende missies ondernemen, verhogen ze hun reputatie, ontgrendelen ze nieuwe artefacten en unieke kleding, passen ze hun eigen droids aan en smeden ze het felbegeerde lightsaber. Nadat ze Batuu hebben verlaten en terugkeren naar huis, kunnen ze zelfs een paar van die voorwerpen meenemen, zoals het lightsaber, om thuis mee te spelen.

“We vonden het idee geweldig om spelers de kans te geven hun eigen Star Wars-verhaal te schrijven en de onbeperkte manier van verhalen vertellen en zelfexpressie van De Sims biedt het perfecte platform om dat te doen,” aldus Douglas Reilly, VP, Lucasfilm Games. “Onze fans zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om in de wereld van Star Wars op te gaan en we hopen dat De Sims ze een onverwachte en interessante nieuwe manier biedt om de wereld van Batuu te beïnvloeden en op hun eigen manier de macht over het sterrenstelsel te pakken.”

“Het getalenteerde team van Maxis heeft de rijke verhalen van Star Wars: Galaxy’s Edge op een geheel nieuwe manier tot leven gebracht met deze ervaring”, zegt Scott Trowbridge, portfolio creative executive bij Walt Disney Imagineering. “Het is een sensatie om Black Spire Outpost op de planeet Batuu te zien door de unieke stijl van De Sims, inclusief de authentieke beelden, geluiden en cast van personages.”

De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu Game Pack is door de ESRB beoordeeld als T voor Tiener en is verkrijgbaar voor €19,99. “Een bundelversie met de game en het Game Pack is ook beschikbaar op dezelfde datum.” Informatie over hoe je een pre-order plaats is beschikbaar via TheSims.com. Voor meer informatie over De Sims 4 volg je @TheSims op Twitter, Instagram of TikTok, like je De Sims op Facebook en bezoek je TheSims.com.

DOWNLOAD AL HET DE SIMS 4 STAR WARS: JOURNEY TO BATUU-MATERIAAL OP PRESS.EA.COM.