DIRT 5 introduceert gloednieuwe spelmodus genaamd Playgrounds

Creëer, speel en deel knotsgekke arena’s met de rest van de wereld

Donderdag 27 augustus 2020 – Codemasters® kondigt vandaag ‘Playgrounds’ aan, een gloednieuwe spelmodus voor DIRT 5. Het geeft spelers de mogelijkheid om custom arena’s te creëren, spelen en delen met de rest van de wereld. DIRT 5 verschijnt op vrijdag 16 oktober voor PlayStation®4, Xbox One en Windows PC (via Steam). Later dit jaar komt DIRT 5 ook naar Xbox Series X en PlayStation®5, spelers op Google Stadia kunnen begin 2021 aan de slag met de game.

Playgrounds maakt het voor spelers mogelijk om eigen arena’s te creëren, bewerken, spelen en direct te delen met de wereld. De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij een groot aantal objecten, van bumps, kickers en ramps tot loops, tunnels en ringen van vuur. Begin met een leeg doek in het iconische Cape Town Stadium in Zuid-Afrika, of bouw in de woestijn van Arizona. Spelers kunnen kiezen uit drie spannende spelmodi:

  • Gate Crasher – Rijd zo snel mogelijk door strategisch geplaatste poorten. Het klinkt eenvoudig, maar na het toevoegen van loopings en andere obstakels wordt de uitdaging vertienvoudigd.
  • Gymkhana – Creëer een arena vol met drifts, donuts en andere uitdagingen. Spelers worden beloond voor snelheid en stijl.
  • Smash Attack – Speel verstoppertje op vier wielen. Positioneer breekbare objecten op strategische plaatsen en definieer een doelscore. Spelers moeten alle objecten in de snelst mogelijke tijd vinden en verzamelen.

Zodra je tevreden bent met het ontwerp, kies je een auto, voltooi je de arena en maak je een thumbnail met behulp van de in-game fotomodus. Hierna is het mogelijk om jouw creatie te delen met de rest van de wereld. Andere spelers kunnen vervolgens aan de slag met jouw Playground en hun beste scores op het scorebord plaatsen. De enige grens aan de creativiteit van een speler is zijn of haar verbeelding.

Voor spelers die direct in de actie willen springen is er het Discover-menu. In de categorie ‘Featured’ vind je steeds wisselende arena’s die de studio aanbeveelt en samenstelt. De ‘Top’-optie geeft spelers direct toegang tot de hoogst gewaardeerde uitdagingen van de community. Voor degenen die niet kunnen kiezen is er ‘Lucky Dip’. Deze schotelt je een menu voor uit alle drie de spelmodi.

“Playgrounds is iets wat we al een tijdje willen delen. Het is uniek voor de DIRT-franchise en we kunnen niet wachten wat onze spelers gaan doen met de eindeloze mogelijkheden”, zegt Robert Karp, DIRT 5 Development Director bij Codemasters. “We hebben nog meer te delen, dus houd je ogen open voor meer DIRT 5-nieuws en bekijk de tease op het einde van de Playgrounds-trailer”.

Spelers die DIRT 5 Amplified Edition kopen krijgen exclusieve content en drie dagen eerder toegang. De game ondersteunt zowel Xbox Smart Delivery als de gratis upgrade van PlayStation wanneer spelers overstappen naar de Xbox Series X en PlayStation 5.

Blijf op de hoogte van al het DIRT 5-nieuws en volg updates vanuit de studio op Instagram, YouTube, Twitter en Facebook.