Fenomeen Cobra Kai dit najaar op Switch, PS4 en Xbox One

Amstelveen, 27 augustus 2020 – Mindscape, GameMill Entertainment en Maximum Games kondigen vandaag aan dat de populaire televisieserie Cobra Kai, een vervolg op de Karate Kids films, dit najaar verschijnt in de vorm van een game voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Een van de meest populaire franchises uit de jaren-80 is misschien wel The Karate Kid. Na meerdere films en een goed bekeken televisieserie verschijnt er dit jaar ook een game. Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues is een 2D side-scrolling beat ‘em up’ met dezelfde charme, actie en spanning als de films en serie.

De ontwikkelaar heeft er alles aan gedaan om de specifieke sfeer van de films en serie in de game te vangen. De soundtrack is samengesteld door dezelfde mensen die ook achter de Cobra Kai serie zitten. Natuurlijk duiken de bekende gezichten van Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, met de stemmen van de acteurs Ralph Macchio en William Zabka op. Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues beschikt over acht speelbare personages met elk hun eigen aanvallen en combo’s. De gevechten vinden plaats in meerdere speel modi; local campaign en couch co-op. Naast de talloze vechtmogelijkheden maakt de game gebruik van toegankelijke gameplay en diepe RPG-elementen om de game zowel speelbaar en leuk te houden voor echte gamers en maar ook voor de minder-ervaren fans. De spelers kunnen zelf bepalen hoe diep zij in het spel willen gaan. Zo zijn er in totaal meer dan 60 verschillende aanvallen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de Miyagi-Do als Cobra Kai. Waarbij de serie een 35-jaar later vervolg is op de films, geeft de game antwoord op de vraag wat er in die tussentijd is gebeurd met deze geliefde personages. De serie was al een doorslaand succes op YouTube Premium, met meer dan 85 miljoen weergaven per seizoen, en verhuist nu naar Netflix voor een nog groter publiek. Een derde seizoen wordt later in 2020 verwacht.

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues is vanaf 27 oktober verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One.