F1 COUREURS BEREIDEN ZICH VOOR OP FRANSE GRAND PRIX™ MET F1 2018 GAME

GROSJEAN, OCAN, GASLY & SAINZ VERTELLEN OVER CIRCUIT PAUL RICARD IN NIEUWE TRAILER, IN AANLOOP NAAR DE FRANSE GRAND PIX VAN KOMEND WEEKEND

Amsterdam, 21 juni 2018 – Codemasters® heeft vandaag een nieuwe trailer uitgebracht voor F1 2018, de officiële videogame van het 2018 FIA FORMULE 1 WERELDKAMPIOENSCHAP™. De Franse Grand Prix keert terug op de racekalender en in de trailer praten lokale F1-coureurs over de recreatie van hun thuiscircuit in de nieuwe game. De in Frankrijk geboren Romain Grosjean, Esteban Ocon en Pierre Gasly, maar ook Carlos Sainz van Renault Sport Formule One Team hebben met Codemasters gepraat over het nieuwe ‘Circuit Paul Ricard’ en hun ervaringen met de game.

De nieuwe trailer voor F1 2018, waarin de vier coureurs zich een weg banen rond het circuit en praten over hun ervaringen, toont de eerste gameplaybeelden ooit van het Circuit Paul Ricard. Bekijk de trailer nu op: www.youtube.com/formula1game

“Natuurlijk kijk ik dit jaar het meest uit naar de Grand Prix in Frankrijk”, aldus Haas F1 Team-coureur Grosjean. “Het wordt de eerste keer dat ik op mijn thuis Grand Prix kan racen en veel Franse fans komen ons steunen.”

Gasly voegde toe: “ik ben ontzettend enthousiast. Het is een speciaal gevoel om een thuis Grand Prix te hebben. Je kunt de steun echt voelen”.

Dit was ook de eerste keer dat de vier coureurs met F1 2018 aan de slag konden. De game wordt op vrijdag 24 augustus 2018 wereldwijd uitgebracht voor de Playstation 4, de Xbox One familie en Windows PC (DVD en STEAM).

“Ik speel al vanaf mijn kindertijd … en ik ben niet gestopt”, vertelt Ocon. “De spellen zijn enorm geëvolueerd en worden steeds realistischer. Het is nog steeds mijn routine om overdag te trainen en ’s avonds een paar uur te spelen… ik vind het erg handig. Als we geen raceweekend hebben, blijf ik in m’n eentje racen”.

“Dit is de eerste keer dat ik F1 2018 speel en ik ben enorm onder de indruk. Ik ben groot fan van de games en speel ze al sinds ik een kind was”, voegt Gasly toe. “Het wordt ieder jaar steeds beter.”

Sainz reageerde: “thuis besteed ik mijn tijd aan het oefenen in de Formule 1-game en op de simulator bij Renault. Je kan er zeker van zijn dat we dit soort oefeningen doen”.

Lee Mather, Game Director F1 2018 zegt, reflecterend op de feedback van de coureurs: “Het is voor ons fantastisch om tijd te krijgen met echte coureurs. Deze jongens weten precies hoe het is om in deze ongelooflijke auto’s te rijden. De eerlijke feedback die zij geven is voor ons van hele grote waarde. Het feit dat ze allemaal positief waren over de nieuwe game en de richting die we opgaan is ontzettend goed om te horen”.

Naast de introductie van Circuit Paul Ricard heeft Codemasters al aangekondigd dat spelers die de game pre-orderen of een ‘Day One’-editie van F1 2018 kopen, exclusieve toegang krijgen tot de iconische 2009 Brawn BGP-001 en de 2003 Williams FW25 auto’s, die deel uitmaken van de F1 2018 Headline Edition DLC. Als alternatief is het mogelijk om op een later tijdstip de auto’s samen te kopen.

Codemasters heeft vandaag ook bevestigd dat de veelgeprezen en ervaren Canal+ journalist en commentator Julien Fèbreau in de Franse versie van de game zal zitten. Dit draagt verder bij aan de diepgang van de game en brengt gamers nog dichterbij de televisie-uitzendingen die fans elk raceweekend bekijken.

F1 2018 bevat alle officiële teams, rijders en circuits uit het meeslepende Formule 1-seizoen van 2018. Er zal ook een groot aantal klassieke auto’s beschikbaar zijn, een nog diepere carrièremodus in de game zitten en nog veel meer. Volg het Codemasters F1 games blog en/of Twitter en Facebook voor toekomstige updates.