Electronic Arts kondigt The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth™ aan

De mobiele game wordt samen met Middle-earth Enterprises ontwikkeld


Maandag 9 mei 2022 
– Electronic Arts (NASDAQ: EA), wereldwijd leider op het gebied van interactief amusement, heeft vandaag aangekondigd dat ze een samenwerking is aangegaan met Middle-earth Enterprises, een divisie van The Saul Zaentz Company, voor de ontwikkeling van een nieuwe free-to-play* mobiele game. The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth is een Collectible Role-Playing Game (RPG) dat zowel fans als nieuwe doelgroepen kennis laat maken met de fantasie en het avontuur van In de ban van de ringThe Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth is de nieuwste uitbreiding voor de groeiende mobiele portfolio van Electronic Arts, waarmee het bedrijf uitzonderlijke spelervaringen en toonaangevende live services levert en wereldwijd meer spelers op meer platforms bereikt.

“We vinden het ongelooflijk spannend om voor de volgende generatie mobiele role-playinggames samen te werken met The Saul Zaentz Company en Middle-earth Enterprises”, aldus Malachi Boyle, Vice President of Mobile RPG bij Electronic Arts. “Het team zit boordevol fans van In de ban van de ring en De Hobbit, en elke dag combineren ze hun enorme passie en talenten om een authentieke spelervaring voor spelers neer te zetten. De combinatie tussen realistische graphics, cinematische animaties en gestileerde illustraties laat spelers opgaan in de fantasie van Midden-aarde, waar ze kunnen duelleren met hun favoriete personages.”

“We vinden het fantastisch om opnieuw met Electronic Arts samen te werken. Dit keer brengen we een mobiele game uit voor de fans dat volledig is geïnspireerd door Midden-aarde, zoals beschreven in de literaire werken van J.R.R. Tolkien”, aldus Fredrica Drotos, Chief Brand & Licensing Officer bij Middle-earth Enterprises (SZC). “Het is een eer om met het getalenteerde team van Capital Games te werken. De kennis en liefde voor het achtergrondverhaal zijn overal voelbaar.”

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth bevat realistische verhaalvertelling, turn-based gevechten, diepgaande collectiblesystemen en een brede selectie personages uit het enorme universum van In de ban van de ring en De Hobbit. Spelers vechten zich door iconische verhalen uit de wereld van Tolkien en nemen het op tegen het grote kwaad van Midden-aarde.

Electronic Arts heeft een bijzondere relatie met het Tolkien-universum en heeft pc- en console-titels geleverd die zijn gebaseerd op de boeken en films. The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth, dat actief wordt ontwikkeld door Capital Games (een ervaren team van experts in het mobiele RPG-genre), is de eerste mobiele game die door Electronic Arts wordt ontwikkeld op basis van de verhaallijnen, locaties, personages en achtergrondverhalen uit de literaire werken In de ban van de ring en De Hobbit .

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth wordt naar verwachting deze zomer aan een beperkte regionale bètatest onderworpen.

*vaste internetverbinding vereist. Er gelden bepaalde leeftijdsbeperkingen. Inclusief in-game aankopen (inclusief willekeurige items).