Electronic Arts kondigt Ripple Effect Studios aan, voorheen bekend als DICE LA

Ripple Effect Studios gaat door met de ontwikkeling van Battlefield 2042; De studio uit Los Angeles breidt uit en begint nieuw project

Woensdag 7 juli 2021 – Vandaag heeft Electronic Arts aangekondigd dat DICE LA, de in Los Angeles gevestigde studio onder leiding van Christian Grass, een nieuwe naam heeft: Ripple Effect Studios™. Ripple Effect Studios werkt momenteel samen met DICE aan de ontwikkeling van Battlefield™ 2042. De studio zal het langverwachte volgende grote ervaring voor de game onthullen tijdens EA PLAY Live op 22 juli.

De studio probeert om grote verschuivingen in de industrie teweeg te brengen door kleine, constante innovaties die de manier waarop de industrie games, live services, studioleven en betrokkenheid van de community ontwikkelt zal veranderen.

“Bij Ripple Effect Studios staan innovatie en kwaliteit voorop bij elk project, want zelfs het kleinste idee kan de wereld veranderen. Dit is het bepalende kenmerk achter de nieuwe naam van de studio,” aldus Christian Grass, GM van Ripple Effect Studios. “We zijn trots op ons werk dat we gedaan hebben als DICE LA, en het DICE-team zal voor altijd deel uitmaken van ons DNA, maar in de afgelopen acht jaar hebben we onze eigen cultuur en onze eigen manier van werken ontwikkeld. We kijken met enthousiasme naar de toekomst, om het team uit te breiden en onze eigen identiteit te vestigen.”

Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment en algemeen directeur van de groep, heeft in januari 2020 een uitgebreidere leiderschapsrol op zich genomen die ook het toezicht op Ripple Effect Studios omvat.

Samen richten Vince en Christian zich op het binnenhalen van meer vooraanstaande artiesten, ontwerpers en programmeurs, terwijl het team doorgaat met het baanbrekende werk aan Battlefield 2042 – en begint met de ontwikkeling van een nog aan te kondigen project.

“De studio heeft een geweldige staat van dienst en is klaar om uit te groeien tot een nieuw bolwerk van games van hoge kwaliteit,” aldus Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment. “Met een geweldige nieuwe campus in Los Angeles en beschikbare posities op afstand, is het nu een goed moment om te overwegen bij ons te komen werken.”

Zowel Christian als Vince zullen deelnemen aan de Spotlight van EA Play Live: The Future of FPS met Apex Legends™ & Battlefield™, en zullen alvast een tipje van de sluiter oplichten over de door spelers geïnspireerde ervaring die de studio aan het creëren is voor Battlefield 2042. Bekijk de Spotlight, waarin ook Oskar Gabrielson van DICE en Chad Grenier van Respawn aan het woord komen, tijdens de stream op 8 juli om 19:00 CET. En vergeet niet de hoofdshow van EA Play Live te kijken op 22 juli om 19:00 CET, waar Christian zal onthullen waar hij en het team van Ripple Effect aan hebben gewerkt.

Voor meer informatie kijk je later deze maand naar EA PLAY Live op EA’s officiële Twitch-kanaal: https://www.twitch.tv/ea

Ga voor meer informatie over Ripple Effect Studios, waaronder openstaande vacatures, naar www.rippleeffectstudios.com of volg Ripple Effect Studios op Twitter.

Voor meer informatie over Battlefield 2042 kijk je op https://www.ea.com/games/battlefield/battlefield-2042 of volg je de game op YouTubeTwitter of Instagram.