ELECTRONIC ARTS EN FIFA KONDIGEN UITBREIDING VAN EA SPORTS FIFA 22 ESPORTS-PROGRAMMA AAN

Spelers uit meer dan 70 landen komen in aanmerking om het tegen elkaar op te nemen in FIFA, nu een van de grootste competitieve gaming-ecosystemen ter wereld
Bekijk de EA SPORTS FIFA 22 Global Series-reveal trailer HIER

 

REDWOOD SHORES, Californië en ZÜRICH – 29 september – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Fédération Internationale de Football Association (FIFA) hebben vandaag een nieuw EA SPORTS™ FIFA 22 esports-programma aangekondigd dat naar verwachting tientallen miljoenen spelers en kijkers zal trekken. Met competities voor zowel 1 tegen 1 als 2 tegen 2 zullen spelers in een aantal gevarieerde FIFA esports-evenementen zichzelf vertegenwoordigen, maar ook wereldwijd erkende esports-organisaties, voetbalclubs uit de echte wereld en hun land.

De drie competities in het uitgebreide esports-ecosysteem zijn de FIFAe Club Series 2022™, de FIFAe Nations Series 2022™ en de EA SPORTS FIFA 22 Global Series op The Road to the FIFAe World Cup 2022™. De drie topevenementen van de serie vinden plaats in de zomer van 2022.

“Competitief gamen met FIFA is de toekomst van wereldwijd esports-entertainment en verbetert de manier waarop fans hun geliefde game ervaren,” aldus Brent Koning, VP, EA SPORTS Competitive Gaming. “FIFA beschikt over het cruciale platform waar voetbalfans over de hele wereld zichzelf kunnen onderdompelen in hun eigen sportverhaal. In samenwerking met FIFA blijkt duidelijk hoe groot de aantrekkingskracht van esports is.” 

“Nieuwkomers en gevestigde supersterren – zowel individueel als in teams – zullen hele landen van EA SPORTS FIFA-spelers inspireren en krijgen de kans om roem te vergaren met hun spel,” aldus Christian Volk, Director of eFootball and Gaming bij FIFA. “Een historisch seizoen vol spannende, competitieve FIFA-verhalen zal met dit uitgebreide ecosysteem fans van over de hele wereld aanspreken.” 

Individueel de beste – EA SPORTS FIFA 22 Global Series in The Road to the FIFAe World Cup 2022

  • De kwalificatie begint op 27 september, wanneer het traditionele competitieve 1-tegen-1 FIFA-format wordt gepresenteerd met online toernooien in 10 regio’s wereldwijd.
  • Meer dan 30 officiële competitiepartners, waaronder de Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, MLS, CONMEBOL Copa Libertadores en UEFA Champions League, bieden fans in elk betreffend land de gelegenheid om voor clubs uit de echte wereld uit te komen.
  • De EA SPORTS FIFA 22 Global Series-ranglijsten zijn beschikbaar op FIFA.GG.

FIFAe Club Series met het debuut van 2-tegen-2 FIFA Ultimate Team™ (FUT) Cups 

  • De FIFAe Club Series 2022, met de 2-tegen-2-competitie, begint in november met de FIFAe Club Online Qualifiers™ en bevat ook de nieuwe FUT Team of the Year en Team of the Season Cups in The Road to the FIFAe Club World Cup 2022.
  • Stel vandaag nog je FIFA.GG-profiel in, want de registratie begint op 5 oktober.

Nationale trots in de FIFAe Nations Series

  • In de FIFAe Nations Series 2022 nemen aangesloten bonden het tegen elkaar op in deze wereldwijde 2-tegen-2-competitie. Bovendien wordt in nationale campagnes uitgemaakt wie de beste competitieve sterren zijn.
  • Alle landen beginnen hun avontuur in de FIFAe Nations Online Qualifiers™, waarbij de beste nationale teams doorgaan naar de FIFAe Nations Playoffs™ in The Road to the FIFAe Nations Cup 2022. Ga voor meer informatie naar FIFA.GG.

“Zonder de kracht van teamwork zou voetbal niet bestaan,” aldus Sam Turkbas, FIFA Competitive Gaming Commissioner. “Ons doel is om die kracht te benutten en esports-entertainment te gebruiken om voetbalfans van over de hele wereld in contact te brengen met de game waar ze van houden. Competitief gamen met teams in FIFA zal een groeiversneller zijn voor het aantal voetbalfans in de toekomst.”

De kracht van competitief gamen als mainstream entertainment

  • Bekijk de eerste toernooien met een focus op entertainment van het seizoen wanneer beroemdheden, voetbalsterren en de beste FIFA-spelers laten zien wat ze waard zijn in 2-tegen-2-wedstrijden.
  • 30 september: Kijk hoe legendes op het gebied van voetbal, muziek, esports en entertainment geld inzamelen in de Twitch Rivals eSoccer Aid for UNICEF ft. FIFA 22. Team Soccer Aid World XI tegen Team England. Kom kijken om 17:00 Nederlandse tijd, om te zien wie er glorie viert op het FIFA-veld.
  • 21 oktober: de beste ambassadeurs die uitkomen voor Team adidas en Team EA SPORTS spelen tegen elkaar in de FIFA 22 Challenge. De volledige deelnemerslijst en een speciale aankondiging voor fans van FIFA Ultimate Team (FUT) worden later in oktober vrijgegeven.

Bekijk de “Pitch Notes” voor meer informatie over alle belangrijke veranderingen dit seizoen.

Meer informatie over de FIFAe-toernooiserie, waaronder de nieuwe FIFAe Squad- en FIFA Sound-strategie is te vinden op FIFA.GG.