Eerste grote Europese KeyForge toernooi komt naar Eindhoven

Kaartspel KeyForge verovert de wereld en nu ook Nederland

Helmond, 20 februari 2019 – Op 15, 16 en 17 maart vindt het eerste grote Europese KeyForge toernooi plaats in Eindhoven. Al sinds de release in november zijn spelers in de ban van KeyForge, de allereerste Unique Deck Game ooit. Duizenden spelers van over de hele wereld zijn toegetreden tot de wereld van de Crucible en meer dan een half miljoen Archon Decks zijn momenteel geregistreerd in de speciaal voor dit spel ontwikkelde app, genaamd de KeyForge Master Vault. Het spel is hiermee in korte tijd uitgegroeid tot het meest populaire kaartspel van Europa. Ook in Nederland is KeyForge immens populair. Het is dan ook een grote eer dat het eerste grote Europese KeyForge toernooi ooit gehouden zal worden op Nederlandse bodem.

Van de bedenker van Magic: The Gathering
KeyForge is een uniek kaartspel bedacht door Richard Garfield, bekend van het nu wereldberoemde Magic: The Gathering. In dit kaartspel maak je kennis met de Crucible, een kunstmatige wereld waar alles mogelijk is. Hier word je een machtige Archon die strijdt om de verborgen geheimen van de Crucible te onthullen. KeyForge is zo uniek, omdat je anders dan bij andere deckgames een complete spelervaring krijgt zonder gebruik te maken van deckbuilding of boosters. Elke Archon deck is uniek en bevat een mix van kaarten met tactische en strategische opties. Het doel van KeyForge is om als eerste 3 Keys te smeden. Je moet wel eerst een speciaal soort steen verzamelen, Æmber genaamd. Dit kun je verkrijgen door kaarten te spelen, vreemde wezens aan te vallen of het van je tegenstander te stelen.

The KeyForge Vault Tour
Met het spelen van KeyForge zijn ook prijzen te winnen, je speelt dan op competitief niveau. Dit kan het hele jaar door bij de lokale spellenspeciaalzaken. Spelers kunnen tijdens deze lokale toernooien digitale punten verzamelen waarmee ze sparen voor zeer exclusieve prijzen die voor het eerst inzetbaar zijn tijdens The KeyForge Vault Tour.

Spelers van over de hele wereld komen naar Eindhoven
Dat de spelers achterban in Nederland enorm sterk is blijkt wel uit het feit dat de uitgever van het spel, Fantasy Flight Games, Nederland heeft gekozen als eerste locatie voor de Europese Vault Tour. Het eerste officiële grote Europese KeyForge toernooi ooit zal hiermee gehouden worden in Eindhoven op 15, 16 en 17 maart en verwelkomt spelers van over de hele wereld.

Een overzicht van alle lokale toernooien is te vinden op: bit.ly/KeyForgeStores
Tickets voor de Dutch KeyForge Vault Tour in Eindhoven zijn hier vekrijgbaar: bit.ly/dutchkeyforgevaulttour

Informatie
The KeyForge 2019 Vault Tour Eindhoven
15, 16 en 17 maart 2019
Beursgebouw Eindhoven
Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven