EA SPORTS™ NHL™23 VANAF 14 OKTOBER VERKRIJGBAAR EN VOEGT VROUWELIJKE SPELERS TOE AAN ULTIMATE TEAM

Sarah Nurse van Team Canada voegt zich bij Anaheim Ducks-fenomeen Trevor Zegras als eerste vrouw op NHL-cover

REDWOOD CITY, Calif. – 25 augustus 2022 – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) brengt hockeyfans op 14 oktober 2022 bij elkaar met EA SPORTS™ NHL™ 23, het meest authentieke en meeslepende NHL-spel ooit voor de huidige console-generatie PlayStation®5 en Xbox Series X|S, plus de PlayStation®4 en Xbox One. NHL 23 is samen beter en zorgt voor een totaal nieuw niveau van social play dat nog nooit eerder in de franchise is vertoond. In november 2022 wordt het spel voorzien van cross-platform matchmaking, dat matchmaking mogelijk maakt tussen spelers van dezelfde platformgeneratie in World of Chel en Hockey Ultimate Team (HUT). NHL 23, dat mogelijk wordt gemaakt door de Frostbite™-engine, geeft fans een nieuw niveau van authenticiteit, met verbeteringen gameplay zoals meer dan 500 nieuwe last-minute spelmaker-animaties, een levendige sfeer in arena’s, diepgaande franchise-modusaanpassingen en nieuwe manieren om HUT te spelen. Denk hierbij tevens aan de toevoeging van IIHF Women’s National Teams in HUT, waarmee de beste dames- en herenspelers ter wereld het in één opstelling tegen elkaar kunnen opnemen.

EA SPORTS heeft twee coveratleten voor NHL 23 onthuld, die een spannende nieuwe generatie hockeytalenten vertegenwoordigen: Annaheim Ducks-fenomeen Trevor Zegras en Sarah Nurse: prof-hockeyspeelster, lid van het Canadese nationale team en de eerste vrouw die de cover van EA SPORTS NHL siert.

“Het is een enorme eer om als eerste vrouw op de cover van de EA Sports NHL-franchise te staan”, volgens Sarah Nurse van Team Canada. “Hockey is echt voor iedereen, en ik ben blij dat NHL 23 de diversiteit en inclusiviteit van de sport viert. Ik hoop dat de toegenomen vertegenwoordiging van vrouwen in zo’n prominent spel jonge meiden zal laten zien dat er een plek voor ze is in het hockey.”

“Als iemand die EA Sports NHL sinds zijn kindertijd heeft gespeeld, is mijn aanwezigheid op de cover van dit jaar met Sarah een droom die uitkomt”, zegt Trevor Zegras van de Anaheim Ducks. “Ik kan niet wachten om de versie van dit jaar met mijn vrienden en teamgenoten te spelen en ik vind het fantastisch dat fans mijn Michigan flip pass kunnen gaan maken, die het team van EA SPORTS in het spel heeft weten te krijgen.”

In een historische primeur kunnen leden van het IIHF Women’s National Team nu naast heren spelen in een Hockey Ultimate Team (HUT)-opstelling, zodat spelers hun droomteam kunnen samenstellen met de beste spelers in de sport. Na hun introductie vorig jaar zullen nationale teams een prominente rol blijven spelen in NHL 23, omdat spelers uit het nationale team zowel basis- als meester-items naar HUT-evenementen zullen meenemen. Daarnaast kunnen spelers in HUT Rivals nu strijden in diverse nieuwe roulerende spelthema’s. NHL 23 introduceert ook drie extra tiers met HUT Rivals Rewards op basis van overwinningen of win streaks.

“Met teamplay als hartslag is de NHL-franchise altijd het beste geweest als ze met vrienden wordt gespeeld, en de editie van dit jaar zal spelers op hele nieuwe manieren bij elkaar brengen”, aldus Mike Inglehart, Creative Director bij EA Vancouver. “Van de alsmaar groeiende aanwezigheid van vrouwelijke spelers in het spel tot de aanstaande introductie van cross-platform matchmaking, NHL 23 is representatief voor de groeiende fanbase van hockey en benadrukt dat het een sport is waarvan je het beste samen kunt genieten.”

Voor het tweede jaar achtereen keert de EA SPORTS NHL-franchise terug naar de legendarische Frostbite™-engine, waardoor het spel een geheel nieuw niveau van visueel realisme krijgt. NHL 23 heeft de meest authentieke in-game sfeer in de geschiedenis van de franchise, van opwindende nieuwe OT Winner-, Hat Trick- en Shootout-vieringen die je zullen hypen, tot ruige stadions met verbeterde niveaus van Crowd Awareness en Moment to Moment Reactions. Een hele nieuwe reeks Last Chance Puck Movement gameplay-animaties voegt nog meer spanning toe aan het spel, met meer dan 500 nieuwe Stumble Action-animaties, vrije-puckplays en verbeterde keeper-AI.

NHL 23 zal zich nog sterker positioneren als een best-in-class sociale ervaring met de introductie van cross-platform matchmaking, dat momenteel gepland staat voor november 2022. De lancering van cross-platform matchmaking op consoles van dezelfde generatie voor World of Chel en HUT zal wachtrijen verkorten en minder spelerspools creëren, zodat spelers meer opties krijgen om het tegen elkaar op te nemen. Meer informatie is hier te vinden.

De Franchise Mode keert terug naar NHL 23 met ongekende niveaus van competitie-aanpassing, wat het spel veel veelzijdiger maakt, inclusief aanpassingen aan het aantal teams, de gespeelde wedstrijden, divisies, conferences, playoff-rondes, maximale competitiesalarissen en nog veel meer.

EA SPORTS NHL blijft migratie van HUT-content aanbieden om een soepele ervaring voor spelers op console-generaties te garanderen. Na een update in november kunnen spelers die met NHL 23 beginnen op de PlayStation®4 of Xbox One hun HUT Team-waarde en -voortgang meenemen naar de volgende generatie van hun respectievelijke platforms, te weten de PlayStation®5 of Xbox Series X|S.

Fans die NHL 23 pre-orderen, krijgen diverse extra in-game content. De EA Sports NHL 23 X-Factor Edition bevat de PlayStation 4- en PlayStation 5- of Xbox One- en Xbox Series X|S-versies van het spel, drie dagen eerder toegang, 4600 NHL Points, een HUT X-Factor Player Choice Pack, een HUT X-Factor Power-Up Starter Pack, een X-Factor Women’s HUT Choice Pack, vijf World of Chel X-Factor Zone Ability Unlocks, twee Be A Pro X-Factor Slot Unlocks en XP Boost en Bonus Trait Points, en een Sarah Nurse World of Chel Jersey met handtekening. Hier vind je alle pre-orderedities en informatie.

EA Play-leden kunnen meer uit NHL 23 halen met drie dagen eerder toegang en exclusieve ledenbeloningen tijdens het seizoen. Bezoek de EA Play-website voor meer informatie.

EA SPORTS NHL 23 ontwikkeld door EA Vancouver en EA Bucharest, is vanaf 14 oktober 2022 verkrijgbaar op de PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4 en Xbox One. Voor meer informatie over EA SPORTS NHL bezoek je www.easports.com/NHL.
Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor al onze trailers en video’s. Word lid van de EA SPORTS NHL-community op TikTok en Instagram. Je kunt ons ook volgen op Twitter @easportsnhl om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.