EA SPORTS™ FIFA 23 Viert The World’s Game met HyperMotion2 Technology, Vrouwenvoetbal in Clubverband, en Twee FIFA World Cups™

Fans kunnen de officiële Reveal Trailer bekijken op YouTube

De uitgebreidste FIFA-titel to nu toe, EA SPORTS FIFA 23, breidt zijn ongeëvenaarde authenticiteit uit met de geavanceerdste gameplay, inclusieve content, Crossplay-features en diepgaandste modes in de geschiedenis van de franchise.

REDWOOD SHORES, Calif. — 20 juli – Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) onthulde vandaag EA SPORTS™ FIFA 23 en de volgende evolutie van HyperMotion2* technologie, en creëert daarmee een nieuwe standaard in realistische en immersieve gameplay op het veld. FIFA 23 zal tijdens de lancering voor de eerste keer clubteams bevatten in vrouwenvoetbal met de Barclays Women’s Super League & Division 1 Arkema, waarmee het zijn positie als authentiekste voetbalervaring ter wereld verstevigt. Spelers kunnen ook het hoogtepunt van het internationale voetbal van zowel de mannen als vrouwen beleven in FIFA 23 met de FIFA World Cup Qatar 2022™ en de FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023™ als post-launch updates, zonder bijkomende kosten. Cross-play features zullen voetbalfans gaan verbinden als nooit tevoren, deze zullen beschikbaar zijn in verschillende online game modes in FIFA 23.**

Pre-orders zijn nu beschikbaar voor FIFA 23 die uitkomt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PlayStation 4, en Xbox One op 30 september. Early access voor FIFA 23 Ultimate Edition begint op 27 september, 2022.†

Persmateriaal is hier beschikbaar voor download.

De ontwikkelingen in FIFA 23’s HyperMotion2 technologie en physics system hebben een nieuwe reeks features mogelijk gemaakt die de gameplay-ervaring nog immersiever maken dan ooit. De bewegingen van teams en spelers op het veld zijn responsiever, slimmer en authentieker, of ze nu in duel gaan met een verdediger of als keeper voor een hoge bal gaan tegen een aanvaller. Spelers van de game kunnen ook uitkijken naar een nieuw intelligent dribbelsysteem, met een meer natuurlijke en vloeiende transitie naar een schot, volledig nieuwe acceleratie-mechanics, verbeterd bewustzijn van de spelers op het veld en veel meer. Met de intrede van het vrouwenvoetbal in clubverband, zijn volledige nieuwe animaties toegevoegd aan FIFA 23, gebaseerd op de bewegingen van echte voetbalsters.

“We hebben de grenzen van het realisme verlegd in EA SPORTS FIFA 23 met HyperMotion2, waarbij we gebruik maken van state of the art technologie om professionele mannen- en vrouwenteams te capturen in wedstrijden op volle intensiteit die miljoenen data points in real-time vertalen naar nieuwe animaties,” aldus Nick Wlodyka, SVP & GM, EA SPORTS FC. “Het is resultaat is de meest natuurlijke en realistische bewegingen in voetbal-gaming, en wanneer dit gecombineerd wordt met de toevoeging van zowel de World Cups voor mannen als voor vrouwen, vrouwenvoetbal in clubverband en cross-play features, zal dit spelers en voetbalfans overal ter wereld een immersieve ervaring kunnen bieden voor de komende jaren.”

De waarheidsgetrouwste ervaring van The World’s Game, FIFA 23, bevat nu ook club teams uit het vrouwenvoetbal met de Barclays Women’s Super league en Division 1 Arkema die zich bij de grootste sterren en teams voegen, en bevat meer dan 19.000 spelers in meer dan 700 teams, in meer dan 100 stadions en meer dan 30 competities. FIFA 23 is de enige plek waar je de iconische UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, Bundesliga, LaLiga Santander, Belgian Pro League en Eredivisie in dezelfde game kunt spelen.

“Ik ben ontzettend blij dat de Barclays Women’s Super League een van de eerste dames clubcompetities gaat worden in EA SPORTS FIFA 23, omdat de franchise van oudsher een van de grootste en toegewijdste gaming community’s ter wereld heeft,” aldus Navin Singh, de Commercial Director van de Engelse FA. “De toegevoegde zichtbaarheid die een global brand als EA SPORTS gaat bieden voor onze competitie, teams en spelers kan niet overschat worden. Dit ondersteunt onze ambitie heel erg om het vrouwenvoetbal in Engeland verder te laten groeien, en laat onze commitment zien om de Barclays Women’s Super League nog toegankelijker te maken voor nieuwe toeschouwers, overal ter wereld.”

“Deze samenwerking tussen D1 Arkema en EA SPORTS is fantastisch nieuws voor de competitie, clubs en speelsters, maar ook voor de fans die, vanaf dit jaar, hun favoriete speelsters kunnen ontdekken en deelnemen aan exclusieve activaties,” zei François Vasseur, Marketing Director van de Fédération de Française de Football. “Het is een enorme stap voor de D1 Arkema als toonaangevende competitie met wereldwijde aanhang”.

EA SPORTS FIFA 23 bevat een reeks aan vooruitgangen en innovaties in Career Mode, Pro Clubs, VOLTA FOOTBALL, FIFA 23 Ultimate Team™ en meer. Het nieuwe Training Center coachingsysteem zal nieuwe en minder ervaren spelers de mogelijkheid geven om eenvoudig de beginselen van de gameplay eigen te maken en hun skills te verbeteren voordat ze aan een wedstrijd beginnen.

Voor de eerste keer zullen fans ook de mogelijkheid hebben om zowel de World Cup voor mannen als voor vrouwen te spelen in dezelfde game, met de FIFA World Cup Qatar 2022™ en de FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023™ waarover later meer details bekend gemaakt zullen worden.

EA Play-leden kunnen meer uit FIFA 23 halen met maandelijkse in-game rewards.‡ Ga voor meer informatie over EA Play naar: https://www.ea.com/ea-play.

FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PS4, en Xbox One vanaf 30 september. Early access voor FIFA 23 Ultimate Edition begint op 27 september 2022.

*HyperMotion2 technology is alleen beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, en Stadia.

**PlayStation 5, Xbox Series X|S Stadia, en PC-versies van FIFA 23 zullen crossplay compatible zijn. PlayStation 4 en Xbox One versies van FIFA 23 zullen cross-play compatible zijn met elkaar. Aanvullende informatie is beschikbaar op: https://www.ea.com/games/fifa/fifa-23/news/pitch-notes-fifa-23-cross-play-deep-dive

† Voorwaarden en beperkingen zijn van toepassingen. Bekijk https://www.ea.com/games/fifa/fifa-23/game-offer-and-disclaimers voor meer details.

‡ Voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen zijn van toepassingen. Bekijk tos.ea.com/legalapp/eaplay/US/en/PC/ voor meer details.