Edivisie stand ronde 1 2018

DOELPUNTRIJKE EERSTE SPEELRONDE IN VERNIEUWDE EDIVISIE

De eerste speelronde van het nieuwe edivisie-seizoen zit er op. De 18 espelers, die ieder een Eredivisieclub vertegenwoordigen, maakten de voorspelling van een aantrekkelijke competitie direct waar: in totaal werden er maar liefst 54 goals gemaakt. ADO Den Haag (Mitchel Denkers), PSV (Stefano Pinna) en PEC Zwolle (Tony Kok) bezetten voorlopig de eerste plaats.
In een vernieuwde competitieopzet, met drie poules van zes teams, spelen de espelers van de Eredivisieclubs elke speelronde een thuis- en uitwedstrijd. Dit leverde enkele doelpuntrijke duels op. Uit de statistieken van Triple, Technisch Partner van de edivisie, wordt duidelijk dat er gemiddeld iedere 30 ‘in-game’ minuten gescoord wordt. Een gemiddelde van drie goals per wedstrijd. In totaal werd in de eerste speelronde 54 keer gescoord.
ADO DEN HAAG VERRASSEND AAN KOP IN POULE A
Poule A werd dinsdag afgetrapt met een topwedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo. Een uitdaging voor Lev Vinken: de espeler mag dit seizoen Ajax vertegenwoordigen op de PlayStation 4, nadat Dani Hagebeuk zich in de voorgaande seizoenen tweemaal tot landskampioen wist te kronen. Lev won de eerste ontmoeting met 2-1, maar moest in de return zijn meerdere erkennen in Bryan Hessing van Heracles Almelo: 1-2. De totaalscore van 3-3 leverde beide clubs een punt op.
ADO Den Haag en FC Utrecht traden beide aan met dezelfde espeler als afgelopen seizoen: Mitchel Denkers en Danny Hazebroek. Waar de eerste ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, trok Mitchel in de tweede wedstrijd aan het langste eind. Door een 0-2 overwinning is ADO Den Haag koploper in Poule A.
In de derde en laatste ontmoeting in Poule A maakte Luuk Jans zijn debuut in de edivisie namens FC Emmen. De eerste ontmoeting met Sandro Cooiman van VVV-Venlo werd met 1-0 gewonnen en de 2-2 die daarop volgde, leverde Luuk Jans de volle drie punten op.
PSV MAAKT FAVORIETENROL WAAR
In Poule B nam Stefano Pinna van PSV, die zich sinds augustus jl. wereldkampioen FIFA 18 op de PlayStation mag noemen, het woensdag op tegen Melvin Boere van AZ. De 21-jarige Belg maakte zijn favorietenrol direct waar door Boere in twee ontmoetingen met 6-2 te verslaan.
De Derby van het Noorden tussen Nick den Hamer (FC Groningen) en nieuwkomer Floris Jorna (sc Heerenveen) werd ook in de edivisie gewonnen door FC Groningen. De eerste wedstrijd won Nick met 3-1, waardoor de 1-0 winst van Floris in de return voor sc Heerenveen niet voldoende was.
De Brabantse derby tussen Viriyan Sital (Willem II) en Menno Bouhuijzen (NAC Breda) werd gewonnen door Viriyan. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar in de tweede wedstrijd trok de Willem II-espeler aan het langste eind: 0-2. Bijzonder is dat Menno opnieuw een speler van NAC heeft geselecteerd in zijn team. Waar de overige espelers enkel met bekende voetballers in het team spelen, zoals Maldini, Cruijff, Ronaldo en/of Messi, scoorde uitgerekend NAC-aanvaller Mikhail Rosheuvel de enige goal voor Bouhuijzen in de twee onderlinge ontmoetingen.
PEC ZWOLLE VOL OVERTUIGING EERSTE IN POULE C
In Poule C namen Jimmy Donkers van Feyenoord en Bas Quist van Excelsior het donderdag tegen elkaar op. De Rotterdamse derby eindigde zonder winnaar. Donkers won de eerste ontmoeting met 2-1, maar Quist herstelde zich in de tweede ontmoeting (3-4). Hierdoor blijven beide clubs op één punt steken.
Tony Kok, spelend voor PEC Zwolle, en Paskie Rokus, espeler van Vitesse, zijn vertrouwde gezichten in de edivisie. Tony speelde zich in de eerste speelronde in de kijker, door verdeeld over twee ontmoetingen met 6-2 te winnen. De espeler van PEC Zwolle staat door de winst vol overtuiging eerste in Poule C.
Speelronde 1 werd afgesloten met een wedstrijd tussen twee debutanten in de edivisie. Zowel de clubs, De Graafschap en Fortuna Sittard, als de espelers, Dani Visser en Renzo Oemrawsingh, zijn niet eerder in de edivisie uitgekomen. De einduitslag bleef in evenwicht na een 1-1 gelijkspel in de eerste ontmoeting en 2-2 als uitslag van de tweede ontmoeting.