DIRT 5 nu verkrijgbaar

Vrijdag 6 november – Codemasters® lanceert vandaag DIRT 5™ voor de PlayStation®4, Xbox One en PC. DIRT 5 is ontwikkeld door de Codemasters Cheshire studio en biedt een mix van verschillende gamemodi. Traditionele races op diverse terreinen, arena-creatie in Playgrounds en verschillende multiplayer-functies waaronder drie partygames.

DIRT 5 laat je racen op 70 routes en 10 locaties in 13 voertuigsoorten. Bewijs jezelf in rally cars, buggies en meer. De Career is naast Donut Media’s James Pumphrey en Nolan Sykes ook ingesproken door game-iconen Troy Baker en Nolan North. Verwacht bovendien cameo’s uit zowel de racewereld als de game-wereld.

Playgrounds biedt de mogelijkheid om eigen arena’s te creëren, te delen en te verkennen met drie event-types: Gate Crasher, Smash Attack en Gymkhana. Zodra een Playground wordt geverifieerd door de maker, kan iedereen deze downloaden en hun beste scores neerzetten op het leaderboard.

“DIRT 5 is eindelijk verkrijgbaar en we kunnen niet wachten om samen met onze spelers de lobby’s in te gaan,” zegt Robert Karp, DIRT 5Development Director bij Codemasters. “Het team heeft het fantastisch gedaan en er is zoveel variatie. Van Playgrounds tot partymodes tot races vol actie. DIRT 5 geeft racefans veel van wat zij willen en zelfs nog meer dan dat.”

DIRT 5 op Xbox Series X|S is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 10 november. De PlayStation®5-versie lanceert op 19 november in Nederland en België. In het voorjaar van 2021 verschijnt een Google Stadia-versie. De game ondersteunt Xbox Smart Delivery en op PlayStation krijgen spelers een gratis upgrade wanneer ze switchen naar PlayStation 5*.

* Discloze consoles vereisen een digitale licentie om te upgraden.