DICE viert 30-jarig jubileum met DICE AT THE OPERA – Een ode aan 30 jaar gamemuziek

Woensdag 1 juni 2022 – Binnenkort begint de kaartverkoop voor DICE AT THE OPERA: een ode aan de indringende muziek van de studio achter Battlefield, Mirror’s Edge en Star Wars™: Battlefront, ter ere van het 30-jarig jubileum van DICE. DICE AT THE OPERA, dat op 9, 28, en 29 oktober wordt gehouden in de Royal Swedish Opera van Stockholm (Zweden), brengt de laatste decennia van muziek tot leven met spectaculaire live-optredens en begeleidende beelden.

Via een uitgebreide samenwerking met het Royal Swedish Orchestra bevat DICE AT THE OPERA bijdragen van meerdere componisten, waaronder Mikael Karlsson, Hildur Guðnadóttir, Sam Slater, Gordy Haab, Johan Söderqvist, Patrik Andrén, Magnus Birgersson, Johan Skugge, Jukka Rintamäki en Rami Yacoub.

Creative Director Andreas Nilsson, die eerder heeft gewerkt aan muziekvideo’s voor onder andere MGMT, The Knife en 2 Chainz, werkt samen met vormgevers van DICE om speciale beelden te creëren die de muziekvoorstelling begeleiden en versterken. De show, die speciaal voor dit evenement is gemaakt, zal een historisch instituut laten samensmelten met moderne technologie tijdens een onvergetelijke ervaring.

Kaartjes zijn hier te koop vanaf 8 juni.

DICE is in 1992 opgericht en heeft miljoenen spelers uit de hele wereld vermaakt via bekroonde franchises, zoals Star Wars™: Battlefront en Battlefield. In de afgelopen 30 jaar hebben de games van de studio het publiek een breed scala aan emoties laten ervaren: een levendige erfenis die zal worden herdacht op DICE AT THE OPERA.