Defqon.1 met ruim 78.000 unieke bezoekers drukst bezochte editie ooit

Bekijk Red Bull Madness tijdens POWER HOUR hier

Biddinghuizen, 2 juli 2019 – Q-dance, grondlegger van de hardstyle-sound en organisator van de populairste hardstyle-evenementen wereldwijd, maakt vandaag bekend dat de 17e editie van Defqon.1 Weekend Festival 2019 alle verwachtingen heeft overtroffen. Het grootste dance-evenement van Nederland vond plaats op 28, 29 en 30 juni en was met 78.000 unieke bezoekers uit maar liefst 110 verschillende landen de drukst bezochte editie in de geschiedenis van het festival.

Afgelopen weekend was Biddinghuizen weer het toneel van het jaarlijks terugkerende dance-evenement Defqon.1 Weekend Festival. Met meer dan 340 acts, het populaire high-energy uur POWER HOUR waar een stuntshow van The Flying Bulls van Red Bull plaatsvond, én de befaamde Endshow waar een recordhoeveelheid vuurwerk de lucht is ingegaan, kijkt Q-dance terug op een zeer succesvolle editie. “Ieder jaar proberen we onszelf te overtreffen en bezoekers iets te bieden waar ze veel herinneringen aan overhouden. Als we terugkijken op alles wat er dit weekend heeft plaatsgevonden, dan denk ik dat het ons wederom is gelukt”, aldus Jonas Schmidt, creative director bij Q-dance.

Livestream kijkersrecord verbroken
Niet alleen de bezoekers genoten van een spectaculair en warm feestweekend. Het festival trekt wereldwijd zoveel interesse, dat veel fans ook online massaal meegenieten. Net als vorig jaar was het evenement gedurende het hele weekend gratis live te volgen via de freemium livestream op q-dance.com en het officiële YouTube-kanaal van Q-dance. Binnen 52 uur registreerde Q-dance ruim 5,5 miljoen kijksessies voor alle livestreams op alle platformen. Hiermee is het kijkersrecord van vorig jaar weer verbroken.
De echte die-hards hadden ook nog de mogelijkheid om tegen een vergoeding het hele weekend toegang te krijgen tot integrale video livestreams vanaf vier stages, plus integrale audiostreams van alle tien festival stages. Deze Premium Livestream is een primeur.
Daarnaast worden ieder jaar de hoogtepunten van het festival online geplaatst. Op YouTube alleen kijken er ieder jaar weer miljoenen mensen naar wat er heeft plaatsgevonden in Biddinghuizen.

Meer dan 19 jaar een begrip
Defqon.1 is gestart in 2003 en heeft sindsdien behoorlijk naam gemaakt onder hardstyle-fans. “Het is natuurlijk fantastisch om te zien hoe groot de dance scene, en dan met name de hardere stijlen, is geworden. Hardstyle bestaat al bijna 20 jaar, maar wordt eigenlijk nauwelijks op de radio gedraaid. Ondanks dat is Defqon.1 wel het populairste dance-evenement van Nederland. Daar mogen we best trots op zijn”, besluit Jonas Schmidt.

Voor meer informatie over Defqon.1 of Q-dance, bezoek: www.q-dance.com