Asmodee The Netherlands 3x genomineerd voor Speelgoed van het Jaar!

HELMOND, 2 JULI 2019 – Woensdag 6 november vindt de verkiezing Speelgoed van het jaar 2019 plaats. Asmodee The Netherlands heeft dit jaar maar liefst drie nominaties in de wacht weten te slepen! Het behendigheidsspel Slide Quest is genomineerd in de categorie 10-11 jaar, terwijl het hilarische kaartspel Exploding Kittens en het coöperatieve bordspel Pandemic Rapid Response genomineerd zijn in de categorie 12 t/m 17 jaar.

De verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt beschouwd als de belangrijkste prijs in Nederland voor de speelgoedbranche. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld die speelt, beoordeelt en in verschillende leeftijdscategorieën speelgoed en spellen kiest. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines: bloggers/vlogger, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen.

Slide Quest
Slide Quest is een coöperatief  behendigheidsspel voor maximaal 4 spelers waarbij je probeert om de ridder te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels (die je aan de doos vastmaakt) om de ridder te laten schuiven, maar let op: er zijn diverse hindernissen, bewakers en een schurk die jouw weg moeilijk maken en jouw levensteller laten dalen… Er zijn in totaal 20 kaarten die je kunt spelen: om het spel te winnen probeer je de ridder veilig en succesvol door een wereld van 5 kaarten of de volledige 20 kaarten te loodsen en het koninkrijk te redden. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat. Als je levensteller echter op nul komt, dan verlies je het spel.

Exploding Kittens
Het te gekke kaartspel Exploding Kittens is een combinatie van Russisch Roulette en schaken. Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Eigenlijk is het spel heel simpel: wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM! Exploding Kittens is bekend van de meest succesvolle Kickstarter campagne en zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit!

andemic Rapid Response
Pandemic Rapid Response is een spannend, coöperatief, real-time dobbelspel binnen het bekende en populaire Pandemic universum.
In Pandemic Rapid Response dien je zo snel mogelijk levensreddende middelen te leveren aan noodlijdende steden over de hele wereld. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel en gecoördineerd samenwerken om je missie te volbrengen.
Spelers vormen een eliteteam van dokters en specialisten die in een speciaal uitgerust vliegtuig voedsel, water, vaccins en andere hulpmiddelen voorbereiden tijdens de vlucht.
Hierdoor zijn ze in staat zijn om snel adequate eerste hulp te bieden. Als jij en je team deze hulpmiddelen op tijd weten te leveren, dan is je missie geslaagd! 

Breng je stem uit
Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te zien op de website. Van september tot november kan iedereen in Nederland via www.speelgoedvanhetjaar.nl stemmen op het speelgoed en de spellen van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

De uitslag van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 wordt op 6 november bekend gemaakt.